Programmering Filmhuis Purmerend

Algemeen
Afbeelding
(Vrijdag 25 en dinsdag 29 september draait Hors normes. (Foto: aangeleverd))

PURMEREND - Overzicht van films die de komende dagen worden gedraaid in Filmhuis Purmerend. Ze worden vertoond in ‘t Stamhuis aan de Kerkstraat 11 (tegenover theater de Purmaryn).

Vrijdag- 25 en dinsdagavond 29 september Hors normes van Olivier Nakache / Eric Toledana, Frankrijk, 2019, 114’.

Deze regisseurs kennen we van ‘Intouchables’. Al is ‘Hors normes’ een heel andere film, hij is ook gebaseerd op ware gebeurtenissen. Toen de regisseurs bezig waren met een documentaire over een sociaal betrokken vriendenstel, begrepen ze dat er meer in dit verhaal zat dan een documentaire. Het werd dus deze speelfilm over de joodse Bruno, die werkt met kinderen met ernstige vormen van autisme, en zijn vriend Malik, een moslim. Malik plukt hangjongeren van de straat, die hij naar Bruno brengt om ze als hulpverlener voor de autistische kinderen zin aan te reiken in hun leven.

Bruno en Malik worden gespeeld door acteurs, daarnaast zijn heel veel anderen gewoon zichzelf. De film maakt duidelijk dat het een groot probleem is dat de instelling van Bruno niet gecertificeerd is, maar dat geen enkele andere instelling deze kinderen wil of kan opvangen. Dit maakt van ‘Hors normes’ een sociaal-realistisch drama, met ook kenmerken van een warmhartige feelgood-film.

Zaterdag 26 dinsdagmiddag 29 september Il testimone invisibile van de regisseur Stefano Mordini, Italië, 2018, 102’.

Als de rijke zakenman Adriano wakker wordt in een hotelkamer, ziet hij het levenloze lichaam van zijn minnares Laura, een aantrekkelijke fotografe. De deur is van binnenuit afgesloten en er is geen bewijs dat er iemand anders in de kamer is geweest. Ondanks het feit dat Adriano claimt onschuldig te zijn, wordt hij aangeklaagd voor moord. Hij vraagt Virginia Ferrara, een zeer ervaren advocate die nog nooit een zaak heeft verloren, zijn onschuld te bepleiten. Ze krijgen drie uur de tijd om zijn zaak voor te bereiden en een belangrijke getuigenis te weerleggen en op zoek te gaan naar ontlastend bewijs.

De middagvoorstellingen beginnen om 13.30 uur, de avondvoorstelling om 20.30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,00). In verband met de Coronamaatregelen is reserveren verplicht, dit kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt je ook informatie over de andere films die er gedraaid worden. Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl

Afbeelding