FC Purmerend op weg naar topfitte selecties

Algemeen
Afbeelding
De handtekeningen zijn gezet door Brian van Gils, Maarten Knibbe, Nel Persenaire en Simon Butter. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Om iedereen topfit op het veld te laten verschijnen is FC Purmerend een hele mooie samenwerking aangegaan met Fysiovenne en MyLife Purmerend. Ter bekrachtiging werden donderdagavond de benodigde handtekeningen gezet. Het belang van een optimale gezondheid en fysieke gesteldheid wordt al jaren onderkend door de fysio en sportscholen. Fysiovenne en Mylife lopen hier zeker in voorop. Voor de voetballers en voetbalsters van FC Purmerend is er nu een unieke mogelijkheid om hiervan te leren.

Voetbalvereniging gaat samenwerking aan met Fysiovenne en MyLife Purmerend

Voorzitter Simon Butter: “De samenwerking is voor zowel de heren- als damesselectie geprofessionaliseerd door samen te werken. Samen met de verzorgster van de damesselectie, Elja Ozinga-Verwer en voor de heren Jeff Steiger wordt er een complete medische staf gevormd met het oog op preventie, herstel en performance.”

Performance programma

Uiteraard wordt met deze samenwerking met Fysiovenne de verzorging tijdens de wedstrijden en trainingen op een professionele wijze georganiseerd. In geval van een blessure wordt er gewerkt aan een snel en duurzaam herstel. Maar het unieke van deze samenwerking zit vooral in het performance programma. Zo worden de individuele spelers regelmatig onderworpen aan verschillende fysieke testen, waaronder Inbody-test. En is er een uitgebalanceerd trainingsprogramma samengesteld op het gebied van kracht, stabiliteit, lenigheid, conditie en voor voetbal a-typische training (bijvoorbeeld middels oefeningen vanuit het judo, handbal, enzovoorts). Deze trainingen worden afwisselend gegeven door de fysiotherapeuten van Fysiovenne en de trainers van MyLife Purmerend.

Fysiovenne

Fysiovenne is een moderne fysiotherapiepraktijk in de Weidevenne met een sport-profiel en een lokale footprint. “Vanaf het eerste gesprek was duidelijk dat er een goede match was met de club die zoveel impact heeft in onze mooie wijk, de Weidevenne”, legt Maarten Knibbe uit. Knibbe is samen met zijn vrouw Rozanne eigenaar van de praktijk. “Iedereen binnen ons team staat te popelen om zijn of haar bijdrage leveren, ieder vanuit de eigen expertise. Zo gaat het ons uiteraard in de eerste plaats om het voorkomen en behandelen van blessures, maar we willen de teams, en spelers individueel, ook graag verder helpen in hun ontwikkeling als sporter.”

MyLife Purmerend

Premium sportschool MyLife Purmerend, de grootste sportschool in de Weidvenne, heeft al jaren een belangrijke sportieve en sociale functie in de wijk. “Uiteraard is dit jaar voor iedere sportschool, en dus ook voor de onze, een bijzonder jaar. Daarom is het extra mooi om, nu we weer naar de toekomst kunnen kijken, onze expertise in te kunnen zetten voor de jongens en meiden van de selectie.” aldus Maxime Meijer, vestigingsmanager van MyLife Purmerend

Afbeelding