Op zondag werken aan weerbaarheid

Algemeen
Afbeelding
(Ron den Boer, Bert Kops jr. en Mike v Itterzon. (Foto: Han Giskes))

PURMEREND - Op het grasveld bij het Gorsebos, vlak achter winkelcentrum Zwanebloem, trainen sinds twee maanden worstellegende Bert Kops jr. en vechtsportdeskundige Ron den Boer een groep enthousiaste mensen die werkt aan zijn of haar conditie en aan de fysieke en mentale weerbaarheid.

Elke zondag van 12.00 tot 13.30 uur is het zweten geblazen. Deelnemers van alle leeftijden en elk niveau zijn van de partij. Het ontstond nadat Bert en Ron tijdens deze door Corona geregeerde periode lange tijd de winkelwagens hebben verzorgd bij Plus de Gors. Een goed gesprek tussen beiden leiden tot het oprichten van de training.

De deelnemers zijn enthousiast over de aanpak van het duo. Eventuele nieuwe deelnemers kunnen gewoon langskomen op het genoemde tijdstip. Ook zij die een kijkje willen nemen zijn welkom. Per keer zijn er rond de 20 personen.

Een van de deelnemers is Ruud Blonk. “Het is echt een leuke en enthousiaste groep met kinderen en volwassenen die op een ontspannen manier goed bezig zijn. En de verbroedering en de saamhorigheid en de teamgeest zien we per week toenemen. Met na afloop van de training meestal met een aantal deelnemers een gezellig samenzijn op het terras bij Café Alonso’s, nabij winkelcentrum Zwanebloem”, aldus Blonk.

Elke zondag rond de klok van 11.45 uur komt de groep samen voor de Plus-supermarkt De Gors aan de Zwanenboem. Blonk: “Van daaruit lopen we naar het veldje. Overigens is het niet alleen bedoeld voor enthousiastelingen uit de Gors, maar ook vanuit andere delen van Purmerend en omgeving.”

Bij slecht weer wordt de training verplaatst naar een binnenlocatie. De kosten zijn € 10,- per keer voor volwassenen. Kinderen betalen € 5,-. Voor meer informatie kijk op de facebookpagina Kops-training Plus/Gors.