Burendag in aangepaste vorm

Algemeen
Afbeelding
Dit jaar wordt de 15e Burendag gehouden. (Foto: RVL)

REGIO - Duizenden buurten vieren Burendag in aangepaste vormOrganisatoren Oranje Fonds & Douwe Egberts: ‘Vier het veilig, vier het voor de deur’

Zeker 4000 buurten vieren zaterdag 26 september Burendag. De dag wordt dit jaar vanwege de coronacrisis in aangepaste vorm gevierd. Organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts hebben voor deze editie van Burendag gekozen voor het motto ‘Vier het veilig, vier het voor de deur’. 

Door de corona-uitbraak is buurtcontact dit jaar nóg belangrijker dan het altijd al was. Er zijn in heel Nederland veel mooie buurtinitiatieven ontstaan die ervoor zorgen dat niemand in de buurt er in deze tijd alleen voor hoeft te staan. De organisatoren willen op Burendag de mogelijkheid geven om dat te vieren. Gelukkig blijkt dat dat ook mogelijk is met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Op  Burendag.nl staan verschillende voorbeelden van veilige activiteiten. En er wordt een online  Burendag Pubquiz georganiseerd als extra activiteit voor alle deelnemende buurten.

Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds: “Burendag is dit jaar anders dan anders. Niet alleen omdat we het op afstand moeten vieren, maar ook omdat buurtcontact extra belangrijk is geworden. De crisis waar we in zitten is een zware beproeving voor onze samenleving. Maar we hebben ook met zijn allen bewezen dat we in een land wonen waarin we klaarstaan voor anderen en waarin we omkijken naar mensen in onze buurt. Iets waar we trots op mogen zijn en wat we op deze Burendag vieren.”

Goede buur

John Brands, general manager Douwe Egberts: “We zijn er trots op dat we ook dit jaar Burendag kunnen vieren en buren op een veilige manier met elkaar in contact kunnen brengen. Verbinding tussen mensen in de buurt is juist in deze periode extra belangrijk. We leven in een onzekere tijd waarin we allemaal veel meer thuis zijn en wellicht wat minder sociale contacten hebben. Het gezegde ‘een goede buur is beter dan een verre vriend’ was nog nooit zo van toepassing.”

Socialer en veiliger

Komende zaterdag is de 15e editie van Burendag. De dag is in 2006 ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger zijn als buren elkaar kennen.

Afbeelding