Eerste prentenboek van Marion Karremans-Burgers

Algemeen
Afbeelding
De Purmerendse kunstenares met haar prentenboek. (Foto: aangeleverd )

PURMEREND - Al jaren had kunstenares Marion Karremans-Burgers uit Purmerend de wens om een eigen prentenboekje te maken. Nu is het dan zover. ‘Van A tot Z het Muizenalfabet’ is de titel van het boekje vol letters en muizen, lettermuizen of muizenletters.

Leuk om gewoon te bekijken als plaatjes, maar ook te gebruiken bij het leren herkennen van letters op een speelse manier.

“Mijn eerste prentenboekje is voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Maar gewoon ook voor ieder die het leuk vindt. Het is een plaatjesboek en bevat dan ook geen tekst. Hier is bewust voor gekozen”, aldus .

De illustraties zijn oorspronkelijk handgemaakt met potlood, pen en aquarel en washi-tape.

“Er lagen al tijden een aantal prentenboekillustraties klaar, alleen zelf een boekje uitgeven is toch weer iets anders dan gewoon bezig zijn met aquarel- of acrylverf, potlood, papier en andere materialen. Met het realiseren van dit boekje is er een droom uitgekomen.”

Doorgaans houdt Marion zich  bezig met tekenen, schilderen, textiel en beeldhouwen. “Het drukken en uitgeven is een heel ander vakgebied. Maar wel een uitdaging! En ik hoop hierna weer nieuwe boekjes te maken, er liggen al meerdere illustraties klaar. Ook sta ik open voor het illustreren voor anderen.”

Het boekje is uitgegeven in eigen beheer en voorlopig alleen te verkrijgen en te bestellen via de kunstenares. Je kunt het boekje ook komen bekijken en kopen tijdens de Kunstroute in Purmerend op 3 en 4 oktober. Je kunt dan ook een aantal van de oorspronkelijke illustraties komen bekijken. Zie voor meer informatie www.kunstroutepurmerend.nl

Meer werk zien van Marion Karremans is te zien op www.marionkarremansburger.nl en op Instagram: itsamarion .Het prentenboek is te verkrijgen via de kunstenares (kosten zijn € 16,- exclusief verzendkosten). Voor meer informatie bekijk de website of stuur een mail via makabu@upcmail.nl.