Concert P&O in december gaat niet door

Algemeen
Afbeelding
Helaas kan de operettevereniging in het jubileumjaar niet extra uitpakken (Foto: aangeleverd))

PURMEREND - Het gecombineerde operette-, musical- en kerstconcert dat Operettevereniging Purmerend & Omstreken op 13 december in de Nicolaaskerk aan de Kaasmarkt zou brengen, gaat niet door. Door de aangescherpte maatregelen, als gevolg van de uitbraak van de 2e golf besmettingen van het coronavirus, heeft het bestuur, in overleg met de leden, besloten het concert te annuleren.

De vereniging was al genoodzaakt om het jubileumconcert (dit jaar bestaat P&O 70 jaar), de buitenlandreis en de musical My Fair Lady te annuleren vanwege Covid-19. Doordat de maatregelen in de loop van het jaar door de overheid werden verruimd, vond het bestuur het belangrijk toch die stip aan de horizon te plaatsen om de leden ‘aan de gang’ en betrokken te houden. Zo kon er weer worden gerepeteerd en was er gelegenheid elkaar te ontmoeten. Hierbij werden de regels van de Overheid strikt in acht genomen.

Naast solisten zou het koor op 13 december worden begeleid door verschillende instrumenten waaronder het Garrelsorgel. Ook was het verzoek aan RTV Purmerend gedaan het concert live te komen streamen.