Beemster Polder Partij en Stadspartij Purmerend snuffelen aan elkaar

Algemeen
De vlag van de Beemster wappert nu ook vanuit de BPP nadrukkelijk richting Purmerend.
De vlag van de Beemster wappert nu ook vanuit de BPP nadrukkelijk richting Purmerend. ((Foto: aangeleverd))

BEEMSTER/PURMEREND - Waar een brief, met als aanhef ‘Stadspartij...altijd dichtbij’, afgedrukt in het in de Beemster goed gelezen Binnendijks, al niet toe kan leiden.

Het schrijven werd onmiddellijk opgepakt door leden van de Beemster Polder Partij (BPP). “We hebben een loyale kennismaking met twee leden van ons en twee leden van de Stadspartij uit onze buurgemeente gehad. We hebben overigens al meerdere keren gesproken met een afvaardiging van het bestuur en fractie van de Stadspartij, maar het is goed om dit nu met die brief van buitenaf te ontvangen”, meent fractievoorzitter Nico de Lange van de BPP.

Hij vindt de gelijkenis tussen de twee lokale democratische politieke partijen, die nota bene voor de belangen van haar inwoners opkomen, treffend. “Ook wij zijn niet links of rechts maar vertegenwoordigen wel de belangen van beide richtingen en we zijn daardoor een veelkleurige partij met belangenvertegenwoordiging voor jong en oud en alles wat daar tussen zit. Met dien verstande dat landelijke dogma’s ook aan ons niet zijn besteed. De BPP zit diep geworteld in de Beemster samenleving en heeft naast ervaren bestuurders ook ruimte voor jongeren binnen haar gelederen.”

Aantal inwoners maakt het verschil

Volgens de Beemster Polder Partij is het aantal inwoners het grootste verschil tussen de Stadspartij en BPP. “Waar de Stadspartij 80.000 inwoners vertegenwoordigt, doet BPP dat voor 10.000 inwoners.”

De BPP werd in 1974 opgericht vanuit een groep bevlogen Beemsterlingen. Nog ver voor de hausse aan lokale partijen die in de jaren 90 uit onvrede met de toen gevestigde politiek uit de grond werden gestampt. In de jaren daarna maakte de Bemster Polder Partij een gestage groei door. “We zijn nu alweer enkele decannia een partij die ertoe doet”, aldus De Lange.

De partij ziet de open brief van de Stadspartij als een uitgestoken hand naar de fusiepartner Beemster. “En die uitgestoken hand pakken we op met de vraag: wat kunnen we voor elkaar betekenen?”

We gaan ervoor

Nu zal menigeen zeggen dat de BPP faliekant tegen een fusie met Purmerend was. Nico de Lange: “Dat klopt, maar toen duidelijk werd dat er geen weg terug meer was hebben we gezegd en nu gaan we ervoor. Hoe we dat gaan invullen daar zijn we nog niet uit maar met deze handreiking gaan we iets doen.

De gesprekken zijn er en worden nog verder geïntensiveerd. De BPP wil een vuist maken zonder dogma’s en met de belangen van de inwoners van de nieuw te vormen gemeente voorop, dichtbij alle inwoners, verenigingen en ondernemers binnen de nieuwe gemeente die op 1 januari 2022 van start gaat.

De BPP nodigt iedereen die hier een bijdrage aan wilt leveren van harte uit voor een kennismakingsgesprek. Nico de Lange tot slot: “Het maakt niet uit of men in Purmerend of Beemster woont. Ook verenigingen, instanties en ondernemers uit beide gemeenten zijn welkom.”

Voor meer informatie over de partij: www.beemsterpolderpartij.net                                

Nico de Lange.