Stadsvernieuwende aanpak in Westerstraat

Algemeen
Afbeelding
Er wordt flink gesloopt in de Westerstraat. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - EWP Ingenieurs is opnieuw bezig met een stadsvernieuwende aanpak in het centrum. Begin vorige week is een start gemaakt met het slopen van de panden Westerstraat 21, 27 en 29. Het gaat om de voormalige winkel van Hans Anders, de ernaast gelegen kapsalon van Marianne’s Hairdesign en het winkelpand aan de andere kant van de steeg.

Het pand van Hans Anders is helemaal vlak en de andere panden, waaronder dat van de kapsalon, volgen snel. Over ongeveer twee weken wordt op de plekken archeologisch onderzoek gedaan. EWP-directeur Eric Westerneng: "Als dat is afgerond gaan we snel over tot heien."

Op de begane grond en verdiepingen komen 6 grote 3-kamer appartementen voor de verhuur. Als alles volgens plan verloopt, zal het geheel in het derde kwartaal van 2021 worden opgeleverd. De kapsalon is inmiddels definitief verhuisd naar de Padjedijk.

De specialisten van EWP zijn gelijktijdig druk aan de slag aan het Waagplein, tegenover theater de Purmaryn. Op de plek waar voorheen modezaak InStyle was gevestigd, wordt aan de hand van de ideeën van het ingenieursbureau plaats gemaakt voor kapsalon Tonyson, nu nog gevestigd naast de eveneens compleet vernieuwde zaak van Salon Anja. Inmiddels zit de vloer op de begane grond er al in. Op de plek van Tonyson verrijst te zijner tijd een compleet nieuw pand.