Beide voorzitters PRO leggen functie neer, bestuur neemt taken waar

Algemeen
Afbeelding
Daniël Pardoen en Marije Sliphorst-Dekker. (Foto: archieffoto)

REGIO - Zoals afgelopen week bekend werd is na Marije Sliphorst-Dekker ook medevoorzitter Daniël Pardoen van de Purmerendse Regio Ondernemers (PRO) afgetreden. Zij beëindigen hun taken, zoals zij die bijna acht jaar gezamenlijk hebben uitgevoerd per direct, drie maanden voor de oorspronkelijke einddatum. De taken van beide voorzitters worden momenteel opgevangen door het bestuur, totdat er een nieuwe voorzitter is aangesteld.

Nederland is in rep en roer. Corona houdt de gemoederen bezig en heeft een weergaloos effect op alle ondernemers en zo ook op de PRO. In het bestuur en tussen de voorzitters zijn verschillen van inzichten ontstaan, waardoor het niet meer mogelijk is om op de oude voet verder te gaan, zo meldt PRO. Beide voorzitters maken met hun aftreden plaats voor een nieuwe opvolger en geven het zittende bestuur de ruimte om de grote opgave die er ligt volgens hun inzichten op te pakken. 

Terugkijken

Het bestuur van de PRO betreurt dit besluit ten zeerste. Liever had zij gehad dat aan het einde van de periode afscheid was genomen. De nog zittende bestuursleden blikken graag terug op acht mooie jaren, waarin veel vooruitgang is geboekt en mooie dingen zijn gerealiseerd.

Veranderingen

In de organisatie van de PRO zijn tezamen met het bestuur vele veranderingen doorgevoerd zoals o.a. het uitbreiden van de vergaderingen van vier naar tien per jaar, het verbeteren van de communicatie, de borging van kennis, data, informatie en geschiedenis, het aantrekken van jongere ondernemers en de ingebruikname van de sociale mediakanalen. Ook is de samenwerking met de gemeente, het onderwijs en met andere verenigingen (denk hierbij aan stichting Purmerend 2000 Plus) geïntensiveerd en zijn de diverse commissies waar mogelijk verbeterd.

Mooie initiatieven

Er zijn mooie activiteiten en initiatieven tot stand gekomen, zoals Waterland Werkt en ‘Laat de economie niet tot stilstand komen’. Maar ook de NV Purmerend, de Cybersecurity masterclasses, de opstart van Stadspromotie en het evenement met Jos Burgers. Denk ook aan de samenwerking met de andere ondernemersverenigingen onder de paraplu van VOWA (Vereniging Ondernemend Waterland).

Kracht van duo

De goed gevulde Biznizbars, een prachtig lustrumfeest bij Fort Resort Beemster, de nieuwjaarsfeesten en de uitreikingen van de ondernemersprijzen, zijn zichtbare voorbeelden van een florerende ondernemersvereniging. Beide voorzitters hebben hun kwaliteiten op verschillende thema’s kunnen inzetten. Dit was de kracht van dit duo-voorzitterschap.

Zelfde voet door

Beide voorzitters hebben aangeboden het bestuur waar nodig te ondersteunen en faciliteren om de impact van deze situatie zo klein mogelijk te houden. Het bestuur kijkt terug op een mooie periode en wil op dezelfde voet verder gaan. Zo staat er een ondernemersvereniging welke met veel activiteiten en samenwerking het ondernemersklimaat voor de ondernemers in de regio verbetert en waarborgt. 

Het Pro bestuur bedankt Daniël en Marije voor hun fantastische inzet de afgelopen jaren.