De Stallen geeft aanzien terras flinke facelift

Algemeen
Afbeelding
De Stallen krijgt meer 'huisjes' en terrasoverkapping. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - In de stille horecawereld viel afgelopen weken de bouwactiviteit bij de Stallen op. Eigenaar Elmer van der Zee licht graag een tipje van de sluier op. Juist de stilte bleek het moment om lang geplande aanpassingen te doen.

“We bouwen daar twee huisjes die grotendeels dienst gaan doen als opslag voor Villa Clementine, de Stallen en de Markthal. Er blijft dan nog een verdieping over waarvan we later gaan bekijken wat we daar mee kunnen, wanneer alles weer normaal draait.” Maar dat is niet alles. “Want we gaan ook het aanzicht van het terras aanpakken. In plaats van het hek trekken we nu de muur door waarin we shutters plaatsen. Dat geeft niet alleen een mooier karakter aan alles, het is ook handig om het terras af te sluiten wanneer bijvoorbeeld de wind er op staat. We zijn namelijk ook bezig met een overkapping van het terras. Daarmee, en met gesloten shutters en heaters, kun je hier het hele jaar door lekker buiten zitten. Het wordt prachtig mooi!”

Wel geeft het wat gemengde gevoelens. Elmer: “Het voelt wel vreemd om in deze tijd te investeren. Maar we waren dit allemaal vijf jaar geleden toen we begonnen al van plan. En het is beter het nu te doen dan wanneer we weer open mogen, dan wil je hiervoor niet weer twee weken dicht. En al holt het financieel allemaal hard achteruit, als ondernemer helemaal stil gaan zitten is ook niet leuk. Je moet vooruit denken, dus bezig zijn met volgend jaar. Deze situatie moet niet nog een jaar duren natuurlijk. En ik verwacht zelf dat wanneer we weer open mogen dat voorlopig weer ‘onder curatele’ is, met alle restricties. Maar goed, dan kun je in ieder geval weer iets, en wij zijn voorbereid.”