Nieuwe locatie Jongerencentrum Columbuzz officieel geopend

Algemeen
Afbeelding
Wouter Burger en wethouder Paul van Meekeren bij de opening van Columbuzz. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Afgelopen dinsdag is Jongerencentrum Columbuzz in de Weidevenne officieel geopend. Wethouder Paul van Meekeren verrichtte de openingshandeling onder toeziend oog van Wouter Burger, directeur-bestuurder van Clup Welzijn en jongerenwerker Tarik Meriç.

Van container naar mooi nieuwbouwpand

Tarik: “Omdat een grootse opening vanwege Corona niet mogelijk is, hebben we heel Coronaproof een openingsfilmpje gemaakt. Op deze manier kan iedereen een beetje meegenieten van ons mooie centrum.” Het filmpje is te vinden op www.clup.nl/openingColumbuzz.

Jongeren zijn van harte welkom om het nieuwe Columbuzz met eigen ogen bewonderen tijdens openingstijden. Laat van te voren wel even weten wanneer je komt, dan zorgt Columbuzz voor wat te drinken en wat lekkers. Aanmelden kan via een belletje, appje of een mailtje naar Lina Karim 06 489 614 90, l.karim@clup.nl of Tarik Meriç, 06 362 667 59, t.meric@clup.nl  

Container

Jongerencentrum Columbuzz opende in 2007 voor het eerst haar deuren. Al snel werd de container waarin het jongerencentrum was gevestigd te klein en werd deze omgeruild voor een grotere versie.

In 2017 moest Columbuzz tijdelijk plaatsmaken voor de bouw van sociale nieuwbouwappartementen op de huidige locatie. De container werd letterlijk met een hijskraan naar de overkant getild. Drie jaar lang stond het pand op de parkeerplaats van het treinstation.

Intermaris

Afgelopen maart kregen de jongerenwerkers van Intermaris, de eigenaar van het pand, de sleutel van het nieuwe Columbuzz, welke is gevestigd op de begane grond van één van de nieuwbouwcomplexen. De jongeren zijn super blij met hun nieuwe onderkomen. “Zo’n mooie plek hebben we nog niet eerder gehad’, aldus één van de bezoekers.”