FC Purmerend start online journaal Sinterklaas en de zoektocht naar het Pietenteam

Algemeen
FC Purmerend start met ingang van zondagochtend 29 november om halfacht de zoektocht naar het Pietenteam.
FC Purmerend start met ingang van zondagochtend 29 november om halfacht de zoektocht naar het Pietenteam. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Het Sinterklaasfeest valt dit jaar voor iedere instelling, vereniging en organisatie in het water. Voetbalvereniging FC Purmerend liet zich niet kisten en besloot een eigen online Sinterklaasjournaal in het leven te roepen.

Uitzendingen van 29 november tot en met 5 december om 07.30 uur

Initiatiefneemster van ‘Sinterklaas en de zoektocht naar het Pietenteam’, zoals de titel van de 7 afleveringen tellende serie luidt, is Lotte Perdon, speelster van Dames 1. Zij en Brian van Gils (Sponsorcommissie en bestuurslid Voetbalzaken) staken de koppen bij elkaar en het spontane idee werd in no time door iedereen omarmd. Inmiddels zijn er verschillende opnamen gemaakt. Onder meer van een introductie van het journaal en een voetbalwedstrijd tussen Pieten en een team van Jongen onder 9 (Jo9). De eerste aflevering is op zondag 29 november om 07.30 uur. Daarna is het journaal te volgen op 30 november en 1 tot en met 5 december. In de laatste aflevering worden beelden van de opgenomen wedstrijd tussen Pieten en het jeugdteam getoond.

Brian van Gils: “We brengen het journaal op onze Facebookpagina, de website, Instagram en natuurlijk ons eigen You Tube-kanaal. Kijk voor het Sinterklaasjournaal van FC Purmerend van 29 november tot en met 5 december om 07.30 uur op het kanaal https://www.youtube.com/embed/Nwwy9s6eAec Ook vanuit de website www.fc-purmerend.nl wordt verwezen naar de uitzendingen.