Kerstbomenverkoop en goede doel trekken samen op in Markthal

Algemeen
De sfeer zat er op de eerste dag goed in. Hoe lang de kerstmarkt blijft hangt af van de snelheid van de verkoop van kerstbomen.
De sfeer zat er op de eerste dag goed in. Hoe lang de kerstmarkt blijft hangt af van de snelheid van de verkoop van kerstbomen. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - ‘Van biertjes tappen naar bomen kappen’ staat op de poster bij binnenkomst. De Markthal is dezer dagen omgetoverd tot kerstbomenparadijs, een initiatief van Peter Coster van café De Artiest.

Zaterdag was de eerste dag. Er heerste een gezellige drukte. Velen kwamen al af op de in hoeveelheid kerstbomen die er stonden en lagen. Coster heeft er in totaal 1.000 op voorraad. De kinderen mochten met kerstman Peter Coster op de foto. Na afloop kregen ze een lollie. De Sligro Purmerend liet zich evenmin onbetuigd, directeur Nico Molenaar stelde een kraam beschikbaar waarop een snee kerstbrood en drinken stonden uitgestald.

Heel bijzonder is de wensboom, speciaal neergezet om bezoekers de gelegenheid te geven hun wens in te hangen. Ook kan men een donatie doen voor inloophuis Wij Allemaal. Zaterdag werd deze bemand door zangeres Gyllian. De kerstmarkt blijft in ieder geval de komende twee weken al hangt dit wel sterk af van de verkoop van de bomen.