Maak kennis met het Bernard Nieuwentijt College

Algemeen
Het Bernard Nieuwentijt College is een kleinschalige middelbare school.
Het Bernard Nieuwentijt College is een kleinschalige middelbare school. ((Foto: aangeleverd))

REGIO - Met slechts 330 leerlingen is het Bernard Nieuwentijt College (BNC) in Monnickendam dé kleinschalige middelbare school van de regio. Het overzichtelijke schoolgebouw is gelegen in het groene hart van Monnickendam. Leerlingen uit Waterland, Edam-Volendam, Purmerend, Landsmeer, Oostzaan en Amsterdam-Noord bezoeken de school en komen met de fiets of met het openbaar. Met een bushalte naast de school is het slechts een kwartier met de bus vanaf station Noord!

Naast de opleidingen vmbo-t en havo/vwo-onderbouw heeft het een tweejarig traject voor havo-kans, waarbij de leerlingen op havoniveau les krijgen. Leerlingen en ouders kiezen voor de school vanwege de prettige sfeer, korte lijnen en resultaten.

In het eerste leerjaar krijgen de leerlingen naast de verschillende theoretische vakken ook Theater, Muziek en Beeldende Vorming. De leerlingen werken bij de meeste vakken digitaal en hebben daarbij een werkboek, de ideale mix dus. Het BNC kent een breed ondersteuningsaanbod en heeft een verrijkingsprogramma met extra activiteiten. Daarnaast is er in ieder leerjaar een werkweek en zijn er diverse excursies. Door de maatregelen rond de bestrijding van covid-19 ligt dat nu even stil, maar straks halen we dat allemaal in!

Om alle geïnteresseerde leerlingen de mogelijkheid te bieden om de school te bezoeken, is het aantal lesjesmiddagen uitgebreid en zijn er dit jaar vier open dagen. Voor ouders worden er online gesprekken ingepland.

De lesjesmiddagen zijn in december, januari en februari op zeven woensdagen van 15.00 tot 16.15 uur. Tijdens de lesjesmiddag maken de leerlingen kennis met het onderwijs op het BNC en kunnen zij de sfeer proeven.

De open dagen zijn op zaterdag 12 december aanstaande en op 19 en 23 januari, alsmede 4 februari 2021. Informatie over deze voorlichtingsdagen en aanmelden kan via de website www.bnc.nu