Geen horecazaalvoetbal voor de kerst

Algemeen
Hoofdsponsor Finish Profiles nam vorig jaar ook met een team deel.
Hoofdsponsor Finish Profiles nam vorig jaar ook met een team deel. ((Foto: Han Giskes))

PURMEREND - De organisatie van het jaarlijkse Finish Profiles kerstzaalvoetbaltoernooi voor de horeca heeft tot het laatste moment gewacht met het besluit om de sportieve dag voor dit jaar te schrappen. “Achteraf tegen beter weten in, maar we hebben lange tijd een slag om de arm gehouden. Nu hebben we de knoop doorgehakt, we slaan een jaar over en komen in 2021 ijzersterk terug. Tenminste, daar gaan we wel vanuit”. Aldus Rob Balk en Joop van de Loo in de pas geopende vestiging van hoofdsponsor Finish Profiles in de Baanstee.

Marco Daman, Sales Manager bij de Finish Profiles Group, deelt de teleurstelling van Balk en Van de Loo. Daman, die al decennia lang voetbal in- en uitademt, is namens de hoofdsponsor van het toernooi direct betrokkene, vindt het spelletje nog veel te leuk en trapt daarom nog steeds een balletje mee. “Het is echt doodzonde dat er dit jaar geen toernooi komt. Zo’n dag rond de kerstdagen is voor alle partijen hartstikke leuk en dat is de laatste jaren gebleken. Lekker voetballen en na afloop een paar artiesten in het sportcafé die de stemming opvoeren”, meldt hij.

Reünie

Joop van de Loo: “Het is simpelweg altijd een leuke dag. Een soort reünie ook. Iedereen kwam elkaar weer tegen, wilde van elkaar winnen, maar achteraf was er altijd die gezellige sfeer. Het was niet altijd makkelijk om een deelnemersveld bij elkaar te krijgen, maar uiteindelijk gunde iedereen het ons en stond iedereen te popelen. Ik zal het echt missen.”

Aanvankelijk zou het zaalvoetbaltoernooi op zondag 20 december plaatsvinden. Pal voor de kerst, een ideale dag voor de horeca. Overdag voetballen en na afloop de bezoekers meenemen naar de etablissementen waar de feestjes verder zouden worden gehouden. Die formule werkte vorig jaar perfect. Helaas zullen deelnemers en bezoekers niet in De Beuk terecht kunnen.

Hopen dat Corona weg is

In 2021 nieuwe kansen en nieuwe prijzen. “We moeten nu even slikken, maar we doen er alles aan om volgend jaar sterker terug te komen. En dan maar hopen dat Corona verdwenen is”, zegt Rob Balk.

En hoofdsponsor Finish Profiles? “We hebben onze naam voor een aantal jaren verbonden aan het toernooi en dat zal in 2021 niet anders zijn”, aldus Marco Daman tot slot.