Bewoners PG-afdelingen kleuren volop dankzij Lionsclub Purmerend Marktstaede

Algemeen
De bewoners van de psycho-geriatrische afdelingen willen dolgraag kleuren. Dat kan nu.
De bewoners van de psycho-geriatrische afdelingen willen dolgraag kleuren. Dat kan nu. (Foto: aangeleverd

PURMEREND - Door de corona-maatregelen kunnen een heleboel activiteiten niet doorgaan. Dat geldt voor iedereen maar voor de bewoners van de verzorgingshuizen in het bijzonder.

In het voorjaar bracht Lionsclub Purmerend Marktstaede tulpen naar alle verzorgingshuizen. Nu wil zij weer iets voor de ouderen doen en wel voor de dementerende bewoners van de verpleeghuizen. Zij zijn veel activiteiten kwijtgeraakt omdat er zo beperkt mogelijk bezoek wordt toegelaten. Wij navraag bij de instellingen is gebleken dat veel bewoners kleuren erg fijn vinden om te doen, zowel mannen als vrouwen.

Inmiddels zijn er allerlei kleurboeken voor volwassenen te koop en is kleuren erg populair. Vooral voor mensen die vaak rusteloos zijn, is het kleuren een goede manier om tot rust te komen.

Deze week heeft de Lionsclub op elke gesloten afdeling van de verzorgingshuizen een pakket met kleurboeken en kleurstiften afgegeven.

Lionsclub Purmerend Marktstaede is een enthousiaste club van 22 vrouwen en mannen uit verschillende beroepsgroepen die twee keer in de maand bij elkaar komen om het internationale Lionsmotto ‘We Serve’ inhoud te geven. Dat betekent dat allerlei activiteiten worden ontwikkeld waarmee geld wordt ingezameld wat ten goede komt aan goede doelen. Ook worden er hand- en spandiensten verricht bij activiteiten waarbij veel handen licht werk maken. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

Meer informatie via www.lionsmarktstaede.nl of Facebook