Campagne tandje hoger gezet voor kerstperiode

Algemeen
Afbeelding
Campagnebeeld Laat de economie niet tot stilstand komen. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND –Deze week, toevallig tegelijk met de nieuwe lockdown, is de kerstcampagne in Purmerend van start gegaan in het kader van Laat de economie niet tot stilstand komen’. Borden en led-schermen wijzen overal in de marktstad op het belang om de lokale horeca en retail te helpen om deze moeilijke tijd door te komen. Online bestellen bij de lokale ondernemers, die daar ook nu vaak creatieve oplossingen voor hebben bedacht, hoort daarbij. En iedereen kan zeker een steentje bijdragen door (kerst)diners te bestellen bij de restaurants.

De originele campagne draait al sinds de eerste lockdown en is een initiatief van Stichting Purmerend 2000 Plus, waarin PRO (Purmerendse Regio Ondernemers), gemeente Purmerend, PCO (Purmerend Centrum Ondernemers) en Koninklijke Horeca Nederland afd. Purmerend deelnemen. De boodschap om de lokale ondernemers niet te vergeten was te zien op stadspromotieborden, led-schermen, in advertenties en op alle social media kanalen van de campagne. Nu duidelijk werd dat de restaurants ook dicht zouden blijven met de kerst is besloten de campagne te intensiveren. Door de nieuwe lockdown kan ook de retail nog meer ondersteuning gebruiken.

Help de lokale ondernemer door een kerstdiner te bestellen en lokaal online te winkelen

Voor de campagne werden en worden in korte tijd zoveel mogelijk lokale ondernemers in beeld gebracht, van winkeliers tot restaurant- en caféhouders. De beelden en verhalen zijn terug te vinden op de website www.laatdeeconomieniettotstilstandkomen.nl. en op de social media kanalen van de campagne.

Purmerendse webshop

Veel winkels zijn overigens creatief in deze nieuwe lockdown. Wanneer er een eigen webshop is, biedt dat al mogelijkheden. Er zijn ook ondernemers die de mogelijkheid bieden om te videobellen en zo een bestelling te plaatsen die wordt thuis bezorgd. Anderen bieden aan om bij de consument thuis te komen.

Daarnaast hebben veel winkeliers zich aangesloten bij de webshop op Purmerend Winkelstad. Hier kan men online winkelen bij lokale ondernemers.

Kerstdiners afhalen

Op deze website zijn ook alle restaurants te vinden waar gerechten en zelfs complete menu’s zijn af te halen of bezorgd kunnen worden. Met een klik op de button kom je direct bij je favoriete restaurant op de site en in het afhaalmenu. En dan: Kaarsje erbij, toch die mooie jurk of dat mooie pak aantrekken, muziekje op, en lekker thuis genieten. Gun onze ondernemers ook een fijne kerst!

MIsschien heeft jouw favoriete winkel een eigen webshop? Kijk anders op onderstaande website, hier vind je de winkels, directe links naar de restaurants en hun menu’s en naar de Purmerendse webshop.

https://purmerendwinkelstad.nl/online-shoppen/

Afbeelding
Afbeelding