Schaatsen.....het zou zomaar kunnen!

Algemeen
Het zou toch wat zijn als we binnenkort de ijzers weer onder kunnen.
Het zou toch wat zijn als we binnenkort de ijzers weer onder kunnen. ((Foto: Pixabay))

REGIO - Zouden de schaatsliefhebbers dan toch te maken krijgen met een meevallertje in deze periode waarin veel niet kan en mag? Eerst zien en dan geloven, menen de sceptici. Maar toch, als we sommige weerkundigen serieus moeten nemen wordt niet uitgesloten dat we na donderdag te maken krijgen met een periode van vorst. Besturen van schaatsclubs veren op en de liefhebbers halen de ijzers alvast tevoorschijn. Ook fabrikanten merken sinds gisteren dat de schaatskoorts langzaam oploopt.

De verwachtingen voor de komende dagen zijn redelijk gunstig en met dat in het achterhoofd wrijven de schaatsfanaten de handen alvast warm. Vandaag, dinsdag trekt de regen naar het zuiden weg. De zon komt erdoor vanuit het noorden trekt er een buitje over. De temperatuur komt tot 7 of 8 graden. Een matige tot vrij krachtige west tot noordwestenwind. Windstoten variëren in kracht 6 of 7.

In de nacht van dinsdag of woensdag wordt het 1 of 2 graden. Ja, nog wel boven nul. In het noorden ontstaat een buitje. Woensdag trekt er ook nog een buitje over met temperaturen overdag van 5 tot 7 graden.

Maar dan! In de nacht van woensdag op donderdag lichte vorst van ongeveer -2 graden met een winters buitje. Donderdag en vrijdag In de nacht lichte vorst. En van vrijdag op zaterdag kan het licht en misschien wel matig gaan vriezen. Of dat doorzet is vooralsnog de vraag. Maar de toon is gezet.