Stemmen op portretten van horeca-eigenaar Frans Spijkerman

Algemeen
Enkele van Frans Spijkerman gemaakte portretten.
Enkele van Frans Spijkerman gemaakte portretten. ((Foto: aangeleverd))

PURMEREND - Er kan gestemd worden op de portretten die gemaakt zijn van horeca-ondernemer Frans Spijkerman. De door 11 kunstenaars met verschillende technieken gepdocueerde schilderijen hangen voor het raam van het gelijknamige etablissement aan de Neckerdijk. Stemformulier en -bus staan in de entree van het restaurant. De stemmers op de publieksprijs maken kans op een dinerbon van Spijkerman Eten & Drinken.

Spijkerman, die verrast is door de veelzijdigheid en de verschillen in technieken, maakt op 30 januari zijn definitieve keuze. Dat geldt ook voor de publiekswinnaar. De wedstrijd was georganiseerd door het Kunstcollectief Purmerend. Spijkerman was uitverkoren vanwege het 35-jarig jubileum van de zaak.

Kunstcollectief Purmerend heeft als doel het bevorderen en zichtbaar maken van kunst in Purmerend. Daarnaast wil de stichting ook de contacten tussen lokale kunstenaars onderling bevorderen. Dit onder andere met een etalageroute, de kunstroute, social media en activiteiten van het kunstcafé zoals de lokale versie van Sterren op het doek. Meer info en aansluiten als lokale kunstenaar kan via www.kunstcollectiefpurmerend.nl

In december stond Frans Spijkerman model.