update

Winkelmedewerkster krijgt kopstoot en dader neemt de benen

Algemeen
De man wilde graag een discussie starten over de rellen in Amsterdam.
De man wilde graag een discussie starten over de rellen in Amsterdam. (Foto: Pixabay)

PURMEREND - Vanochtend is een winkelmedewerkster van bakkerij Kees Gutter aan het Gildeplein ernstig mishandeld door een klant. De man wilde met de medewerkster een discussie beginnen over de rellen van gisteren in Amsterdam. Toen de medewerkster daar totaal geen zin in had en hem vriendelijk verzocht af te rekenen, flipte de man totaal. Hij ging naar de winkelmedewerkster toe, gaf haar een ferme kopstoot en nam de benen. En passant liet de man nog wel weten het helemaal niet eens te zijn met alle maatregelen in het kader van Corona.

Greetje Gutter, eigenares van de bakkerijen van Kees Gutter in Waterland, zegt geschrokken te zijn van het ernstige voorval. “Dit is natuurlijk niet normaal, maar ik wil wel graag nuanceren dat het geen persoonlijke aanval op de medewerkster en de winkel was. De man ging ineens helemaal door het lint omdat hij zijn verhaal niet kwijt kon. Ik zeg altijd tegen iedereen die bij ons werkt dat ze niet in discussie moeten gaan over maatschappelijke problemen. En dat advies volgde onze medewerkster, die al 25 jaar bij ons werkt, heel goed op”, aldus Greetje,

Intussen is de woede op Facebook en onze website rodipurmerend.nl enorm groot. In enkele uren tijd reageren woedende gebruikers ontsteld.