De Samsung Galaxy S21: is het prijskaartje het waard?

Algemeen
Samsung Galaxy
Samsung Galaxy (Foto: Dia Dipasupil/Getty Images for Samsung)

Keek je ook uit naar de introductie van de Samsung S21 halverwege januari? Het toestel is het logische vervolg op z’n voorganger, de Samsung Galaxy S20 uit 2020. Welke verbeteringen heeft Samsung doorgevoerd? Is de Galaxy S21 echt een verbetering ten opzichte van de Galaxy S20, of volstaat het oudere model?

Je kunt het toestel nu verkrijgen een aanbieder als Vodafone. Voordeel hiervan is dat je de telefoon straks als een van de eerste consumenten in Nederland kunt gebruiken. 

Verbeterde processor in de Galaxy S21 

Een groot voordeel wat je de Samsung Galaxy S21 je biedt ten opzichte van de Galaxy S20 is de verbeterde processor: een Snapdragon 888-chip. Wist je dat deze processor in Europa niet gebruikt wordt? Hier kist Samsung voor haar eigen Exynos 2100-chip. Ook dat is een verbetering ten opzichte van de chip die gebruikt werd in de Europese versie van de Galaxy S20. Met deze snellere processor ben je klaar voor de toekomst! Je schakelt razendsnel tussen verschillende apps en maakt straks gebruik van diverse VR- en AR-toepassingen. Gebruik je momenteel al apps die over deze technologie beschikken? 

Doordat deze processor energiezuiniger werkt, gaat de accu van het toestel langer mee. Je hoeft de batterij niet langer op te laden aan het eind van de middag. 

Nieuwe camera in de Galaxy S21 Ultra 

De Samsung Galaxy S21 Ultra heeft een nieuw ontworpen camera. Extra dieptesensoren in deze camera maken dat beelden nog realistischer ogen. Kleuren komen beter tot hun recht en de foto’s en video’s zijn scherper. Wist je dat het mogelijk is om beelden op te nemen in 8K UHD? Helemaal nieuw is dit overigens niet. Het kon ook al met de Samsung Galaxy S20. Opvallend is dat Samsung de camera’s van de Galaxy S21 en de Galaxy S21+ niet merkbaar verbeterd heeft. 

Samsung Galaxy S21 door processor het geld waard 

Met name de processor in de nieuwe Samsung Galaxy S21 maakt dat je deze telefoon zou kunnen overwegen. Andere verbeteringen zijn veel kleiner. Het feit dat de camera van de Galaxy S21 en Galaxy S21+ nauwelijks verbeterd is, maakt dat je voor foto’s en video’s aan de Galaxy S20 voldoende zou kunnen hebben. 

Nog een opvallend detail aan het nieuwe toestel: Samsung levert niet langer een oplaadkabel met het toestel mee. Een duurzame keuze, daar een oude oplaadkabel vaak nog zal werken. 

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)