Livestream koffieconcert Onder de Linden

Cultuur
Afbeelding
Mylo Trio. (Foto: aangeleverd)

MIDDENBEEMSTER - Voor wie de zondagse koffieconcerten in Cultureel Centrum Onder de Linden heeft gemist is er goed nieuws. Zondagmorgen 7 februari om 11.00 uur kan er thuis op de bank via eigen tv of tablet worden genoten van het koffieconcert met het Mylo Trio. Deze livestream is mogelijk geworden dankzij het VSB Fonds Beemster dat zorgde dat Onder de Linden een livestreaminstallatie kon aanschaffen.

Om het concert te kunnen volgen is er een ‘link’ nodig. Deze krijg je bij het bestellen van een ticket via www.onderdelindenbeemster.nl. En dat laatste kost niets, als verrassing biedt Onder de Linden dit concert gratis aan. De koffie moet je wel zelf zetten.

Mylo Trio

Mylo Trio, opgericht in het Conservatorium van Amsterdam in 2018, is een ongewone kamermuziekgroep gevormd door klarinet (María Luisa Olmos), piano (José Alberto del Cerro) en contrabas (Silvia Gallego). Doel was vooral het promoten van de contrabas in de omgeving van kamermuziek, en ook om de afmetingen van stukken die voor andere snaarinstrumenten zoals cello en altviool zijn geschreven, te verspreiden.

Bovendien begrijpt Mylo Trio de verschillende combinaties tussen deze instrumenten door enkele duo’s op te nemen in hun uitvoeringen, waardoor het publiek een groter en meer gevarieerd geluidsspectrum krijgt in kleuren, dynamiek en repertoire. Ze spelen graag stukken van Duitse en Franse componisten, die de tegenstelling in hun verschillende stijlen laten zien: de een heel serieus en traditioneel, de ander veel vrijer en exotischer.

Concert is gratis, wel ticket bestellen

Ze hebben een aantal concerten gespeeld in hun geboorteplaats in Spanje, en ze zijn erg enthousiast om hun muziekenthousiasme eindelijk in Nederland uit te breiden. Het Mylo Trio brengt werken ten gehore van Brahms, Debusy, Beethoven en Hindemith.