Open dag Wij Allemaal verplaatst

Algemeen
Wendy Kok
Wendy Kok (Foto: Els Broers)

PURMEREND – Vandaag is het 4 februari, Wereldkankerdag. Een dag die speciaal in het leven is geroepen om stil te staan bij de impact van kanker. Inloophuis Wij Allemaal houdt traditioneel rondom Wereldkankerdag haar open dag. “Om te laten zien hoe waardevol het werk van het inloophuis is en welke activiteiten wij bieden”, vertelt coördinator Kok. “Helaas, en dat is geen verrassing natuurlijk, kan de open dag die onder voorbehoud gepland stond voor 6 februari niet doorgaan. We verplaatsen de open dag naar een later moment in het jaar.”

“Hoe mooi is het om als het enigszins weer kan, de deuren van het inloophuis te openen en dan meteen aan te vangen met een open dag!”, aldus Kok. Tijdens de lockdown ligt het werk van het inloophuis niet helemaal stil. “Juist niet. Juist nu hebben onze gasten de hulp van onze vrijwilligers extra nodig”, weet Kok. Bijvoorbeeld Leo die met uitgezaaide prostaatkanker met tranen in zijn ogen over de drempel van het inloophuis liep. “Wat ik ontzettend heb gewaardeerd is dat de gastvrouwen van Wij Allemaal ten tijde van de eerste lockdown opbelden om te vragen hoe het met mij ging. Wat het inloophuis mij biedt vind ik nergens anders. Zoals warmte, aandacht warmte en een luisterend oor. Ik haal heel veel energie uit de aangepaste bezoeken en mogelijkheden.” Er zijn bijvoorbeeld groepsapps met schilderopdrachten en zoom-meetings om elkaar toch te kunnen zien. “Maar ik kijk er zo ontzettend naar uit om het inloophuis weer binnen te stappen voor een echt praatje.” Lees het gehele verhaal van Leo hier.

Professionals online

“De gastvrouwen en ik kunnen ook niet wachten om op een vellige, verantwoorde manier weer klaar te staan voor de groep die ons nodig heeft! Tot dan moeten we het nog even met de alternatieve wegen doen, zegt Kok. “Online kan er namelijk veel. Ons nieuwe promotiefilmpje is gisteren voor het eerst uitgezonden via RTV Purmerend en vandaag via onze Facebookpagina. Tevens is er vandaag een hele mooie uitzending met de titel ‘Zaanstreek-waterland draait door’, te zien van 19.30 tot 21.00 uur via de website www.wegwijzerbijkanker.nl. Daarin trekken de professionals van Zaanstreek Waterland samen met elkaar op om te laten zien wat er mogelijk is op gebied van zorg aan de getroffenen van kanker”, aldus Kok.

Patiënten aan het woord

Tevens komen patiënten, naasten en nabestaanden aan het woord. Ter afwisseling zijn er muzikale intermezzo’s en korte informatieve video’s. De uitzending is te bekijken via www.wegwijzerbijkanker.nl  en wordt opgenomen op de E-sport campus van H20.

Bekijk het nieuwe promotiefilmpje van inloophuis Wij Allemaal hieronder.