Leerlingen Jan van Egmond Lyceum in actie voor voedselbank

Algemeen
Afbeelding
De leerlingen krijgen alle steun op school bij het inzamelen. (Foto: Jan van Egmond Lyceum)

PURMEREND - De voedselbank kan in deze tijd alle hulp gebruiken. Niet alleen moeten meer mensen noodgedwongen gebruik maken van de voedselbank, de voedselbank merkt ook dat de aanlevering van houdbare producten vermindert. Leerlingen van het Jan van Egmond Lyceum bedachten een actie om de voedselbank te ondersteunen.

Djeedy Manhoef en Bo van Leeuwen uit Havo 5 zijn op het Jan van Egmond Lyceum een inzamelingsactie begonnen voor de voedselbank. Zij wilden iets doen voor de gezinnen waar niet veel geld is voor boodschappen. Samen schreven Djeedy en Bo een brief naar alle leerlingen en medewerkers van de school waarin ze oproepen om houdbare producten in te leveren op school. De conciërges en de medewerkers waren meteen zo enthousiast dat zij hen alle steun hebben toegezegd bij het inzamelen. Sinds de start afgelopen woensdag stromen de producten binnen.

Houdbare producten worden meer verkocht

De voedselbank krijgt veel minder makkelijk houdbare producten binnen. Dit komt omdat leveranciers waar de voedselbank meestal hun houdbare producten vandaan haalt, zoals supermarkten en distributiecentra, haast niets over hebben. Houdbare producten zijn op dit moment erg gewild. 

Tekst loopt door onder afbeelding


Prominente plek voor de actie. (Foto: Jan van Egmond Lyceum)

Tegoedbon verloot

Om iedereen te stimuleren om producten in te leveren verloten Djeedy en Bo onder alle leerlingen ook een prijs; een tegoedbon van € 65 waarmee de winnaar iets bij Adidas kan uitzoeken. De voedselbank komt alle producten vrijdag 19 februari ophalen. Tot die tijd kunnen medewerkers en leerlingen van het Jan van Egmond Lyceum hun producten inleveren op school. Wie ook iets wil doen voor de voedselbank: kijk op https://voedselbankpurmerend.nl/steun-ons