Ondernemersplatform Netwerk Purmerend pakt draad weer op

Algemeen
Afbeelding
Volgende keer ook een plaatsje op dit scherm? (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Vorige week vond de eerste online bijeenkomst plaats van Netwerk Purmerend. Dit platform voor ondernemers die binding hebben met Purmerend en mensen die actief zijn in het bedrijfsleven bestaat al ruim tien jaar, maar leidde de laatste jaren, door het overlijden van de eigenaar, een wat slapend bestaan. Vorig jaar pakte Nancy Burrie, zij nam het platform over, de draad weer op. Samen met Evaline Allijn trekt ze de kar die ondernemers moet samenbrengen. Met 25 aanmeldingen voor de eerste sessie en een gestaag groeiend ledental (inmiddels ruim 1400) zit daar zeker toekomst in.

“Het zat al een tijdje in mijn hoofd om hiermee actief te worden, maar tot nu toe had ik het te druk ervoor”, geeft Nancy, in het dagelijks leven beleidsmedewerker bij de gemeente Purmerend, aan. Twee jaar geleden nam zij het beheer van het netwerk over na het overlijden van eigenaar Paul Gorter. “Ik leerde Paul kennen toen ik bij FC Volendam werkte en wij samen daar een event organiseerden voor Netwerk Purmerend. Hij had al eerder gepolst of ik dit van hem wilde overnemen maar uiteindelijk heb ik het na zijn overlijden pas opgepakt.”

Laagdrempelig en zonder kosten

Ook omdat ze weet dat Netwerk Purmerend een mooi instrument kan zijn voor ondernemers om contact te houden met mede-ondernemers. “Het is anders opgezet dan andere zakelijke netwerken. Er zijn geen kosten aan verbonden dus het is heel laagdrempelig. Bovendien is Netwerk Purmerend er niet alleen voor ondernemers maar voor ieder die actief is in het bedrijfsleven. Het is vooral een platform om kennis en ervaringen te delen, te netwerken en nieuwe mensen te ontmoeten.”

Er zijn geen kosten aan verbonden, dus het is heel laagdrempelig

Binding via LinkedIn

De LinkedIn-pagina zorgt voor de binding. “Hier kan men discussies opzetten, zichzelf voorstellen, vragen stellen.”, legt Nancy uit. “Zodat er altijd interactie is. Daarnaast willen we zo’n zes keer per jaar een bijeenkomst organiseren. Wellicht in estafettevorm, waarbij leden een bijeenkomst kunnen adopteren wanneer ze zelf een mooi thema hebben. Vooralsnog is alles natuurlijk online maar in de toekomst hopen we een combinatie te maken met fysieke bijeenkomsten. We merken dat iedereen daar erg behoefte aan heeft. Dan kun je denken aan een bedrijfsbezoek, een spreker, of het nieuw leven inblazen van de maandelijkse ‘open koffie’-ochtenden.”

Samen sparren

Het is nog even aftasten, zo na de eerste bijeenkomst. “We proberen wat uit en zien waar het heen gaat. Omdat het zo lang stil is geweest rondom Netwerk Purmerend vraagt het ook nog wel wat aanwakkeren.” Ze hoeft niet alles alleen te doen. Binnen haar netwerk is een aantal ondernemers dat bijspringt bij de meetings en Evaline Allijn (de Jobcoach) is in de organisatie een welkome partner. Door met elkaar te sparren kwam het tot de eerste meeting vorige week. Het thema was Online zichtbaarheid. Nancy: “Dat is zeker nu relevant. Wanneer je bedrijf dicht is hoe blijf je zichtbaar voor je klanten? Patrick Schokker van Search User was bereid daar een presentatie over te geven en de vragen van de deelnemers te beantwoorden. Naast het plenaire gedeelte hadden we break out sessies waarin deelnemers met een paar mensen konden verder praten. Vragen die hieruit kwamen legden we weer neer bij Patrick. Dat werkte erg goed.”

Sessie twee zit alweer in de planning. En afwachten en zien hoe het loopt zit niet bepaald in het dna van Nancy Burrie, die eveneens al een aantal jaren actief is voor ondernemersvereniging PRO, dus wordt zeker vervolgd!

Netwerk Purmerend vind je op LinkedIn, daar kun je je ook aanmelden.

Afbeelding