Unieke internationale theaterbeleving vanuit De Purmaryn

Algemeen
Afbeelding
Met mensen in 30 landen tegelijk naar dezelfde voorstelling kijken. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Precies één jaar na de sluiting van bijna alle theaters ter wereld wordt op zaterdag 13 maart in meer dan 30 landen om 20.00 uur de voorstelling ‘Wit Konijn Rood Konijn’ gespeeld. In theaters over de hele wereld, van Argentinië tot Australië en van India tot Nederland, gaan acteurs het toneel op om de kracht van theater te tonen. Een internationale viering van inspiratie, verbeeldingskracht en het bewijs dat creativiteit altijd tegenslag kan weerstaan.

Theater de Purmaryn nodigt iedereen, als dank voor het geduld in het afgelopen jaar en om mensen deelgenoot te maken van de kracht van theater, gratis uit voor deze voorstelling. ‘Wit Konijn Rood Konijn’ wordt opgevoerd vanuit de kleine zaal van het theater door niemand minder dan Remko Vrijdag. Kaarten voor deze online voorstelling zijn gratis. Wie zich heeft aangemeld krijgt op de dag van de voorstelling een link naar de livestream.

Een unieke voorstelling

De tekst van het stuk zit in een verzegelde envelop. Remko Vrijdag opent deze envelop ter plekke, op het podium. Met de stapel beschreven vellen in de hand begint hij, geheel onvoorbereid, aan een eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is. Dat geeft de kracht aan van de prilheid, het eenmalige en niet-herhaalbare van het theater. Samen met Remko ontdekken de kijkers tijdens het lezen en spelen de inhoud van de internationale theaterhit ‘Wit Konijn Rood Konijn’ van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour. Dit stuk is sinds de première tien jaar geleden in meer dan 25 talen vertaald en is al duizenden keren opgevoerd, steeds door ander acteurs. Want wie het één keer gespeeld heeft, kent het stuk, en mag het niet nog een keer spelen.

Vanuit je woonkamer dus, met duizenden mensen tegelijk over de hele wereld, kun je deel uitmaken van deze grootse internationale theaterbeleving.

Zaterdag 13 maart, aanvang 20.00 uur, online

Kaart/Link bestellen via https://depurmaryn.nl/