Mark Intres voert lijst D66 Purmerend/Beemster aan

Algemeen
Mark Intres.
Mark Intres. ((Foto: aangeleverd))

PURMEREND/BEEMSTER - Mark Intres is de lijstrekker van D66 bij de gemeenteraadsverkiezingen in Purmerend en Beemster in november dit jaar. Hij won de interne verkiezingsstrijd van zijn fractiegenoot Tom de Jong. Mark Intres (40) maakt sinds 2014 deel uit van de fractie van D66 in Purmerend. Hij woont in de Gors en is werkzaam voor de overheid.

Intres is nu commissielid en was eerder gemeenteraadslid en secretaris van het afdelingsbestuur van D66 in de regio Waterland. Over de inhoud van zijn lijsttrekkerschap zegt hij: “Ik zal me inzetten voor gelijke kansen voor iedereen. Want daar begint vrijheid mee. Daarnaast maken wij ons hard voor een duurzame toekomst, voor de bouw van een realistisch aantal woningen en voor balans tussen woningbouw en behoud van groen.”

De nieuwe gemeente, van Purmerend en Beemster samen, heeft volgens hem een sterke vertegenwoordiging nodig van D66 in de gemeenteraad. “Ik ben de leden van D66 in Purmerend en Beemster zeer dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen.’”

Paul van Meekeren, namens D66 wethouder in Purmerend, kijkt uit naar een goede campagne. “De komende jaren ga ik graag verder als wethouder, want er is nog veel te doen en te bereiken. Ik wens Mark dan ook veel succes in zijn rol als lijsttrekker!”

De verkiezingen in november zijn zogenoemde herindelingsverkiezingen: Beemster en Purmerend fuseren per 1 januari 2022 tot een nieuwe gemeente, waarin stad en dorpskernen elkaar versterken. Daarom zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Purmerend en Beemster al dit jaar. In andere gemeenten zijn de lokale verkiezingen in maart 2022.