Scholieren kunnen muziek maken met soulzanger Steffen Morrison

Algemeen
Steffen Morrison.
Steffen Morrison. ((Foto: aangeleverd))

REGIO - De bekende Nederlandse (soul)zanger Steffen Morrison en enkele van zijn geweldige muziekkameraden richten zich op de Nederlandse jeugd. Zij laten de jonge gasten op een gave en zeer aansprekende wijze kennismaken met muziek. Het is nu binnen handbereik voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs in deze regio.

Voor leerlingen basis- en voortgezet onderwijs, initiatief ligt bij schoolleiding

Heel langzaam komen wij samen uit de Corona-misère. Nog even volhouden en wij zitten weer op een zonnig terras met een biertje. Gelukkig mogen onze kinderen weer naar buiten en naar school. Dat is supergoed voor hun ontwikkeling en zeker ook voor hun humeur (en dat van hun ouders). Als we het over ontwikkeling hebben, dat zijn niet alleen de reguliere schoollessen belangrijk, maar zeker ook de aandacht voor muziek. Experts stellen zelfs dat muziek het rijpingsproces van de nog jonge hersenen stimuleert en de persoonlijke ontwikkeling versterkt.

Hoe leuk is het samen muziek te maken? Samen teksten schrijven, samen de muziekstudio induiken voor een professionele opname en ook nog eens een heuse videoclip. Samen lol hebben. En laten we eerlijk zijn: na zo’n zwaar jaar hebben ze niet alleen recht op aardrijkskunde en rekenen; er mag best wat aandacht zijn voor vermaak. Muzikaal vermaak.

Tijdens of na schooltijd

Purmerender Jeroen Riemeijer kent Morrison sinds enige tijd en weet uit ervaring hoe passievol de zanger zijn carrièrepad bewandelt en anderen inspireert en enthousiasmeert. “Steffen is een geweldige vent en ik weet zeker dat iedereen die les van hem krijgt onmiddellijk enthousiast is. De muzieklessen, veelal betreft het een programma van 10 weken, worden tijdens of na schooltijd gegeven en komen (uiteraard) in samenwerking met de schoolleiding tot stand”, aldus Riemeijer.

Win-win

“Het initiatief hiertoe ligt bij de schoolleiding, maar ik denk dat je dit niet mag missen”, aldus Riemeijer. “Dit is een win-win situatie voor leerlingen en scholen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen. Zijn e-mailadres is j.riemeijer@gmail.com. Programma’s zijn beschikbaar voor het basis- en voortgezet onderwijs. En het goede nieuws is dat de kosten zijn te overzien.