Minor HvA rond esports bij H20 Esports Campus Amsterdam

Algemeen
Afbeelding
Mooie samenwerking HvA en H20. (Foto: H20)

PURMEREND - De Hogeschool van Amsterdam start vanaf september 2021 met een nieuwe minor ‘The Future of Esports’. De H20 Esports Campus Amsterdam in Purmerend fungeert mede als locatie voor de minor. Het programma is toegespitst op alle facetten die esports bijzonder maken als niche voor diverse industrieën. Uniek voor de HvA is bovendien dat de minor gedreven wordt door een samenwerking tussen meerdere faculteiten, met als drijvende krachten de faculteiten sportkunde en sportmarketing.

Het doel van de Minor ‘The Future of Esports’ is om de diversiteit van de sportwereld te belichten. Studenten leren verschillende facetten van de esports industrie kennen en de kennis die zij tijdens het traject opdoen kunnen zij gebruiken in hun carrière na hun studie. De minor is opgedeeld in verschillende sprints van twee weken met elk een uniek thema en een business challenge gerelateerd aan de wereld van esports.

Workshops van experts

De studenten krijgen als onderdeel van de minor ook een aantal workshops van experts op het gebied van esports uit zowel Nederland als de rest van de wereld. De workshops worden gehouden in de H20 Esports Campus Amsterdam. De H20 Esports Campus is de enige permanente evenementenlocatie op het gebied van esports en beschikt daarnaast over opleidingsmogelijkheden voor studenten en bedrijven.

De minor uitgelicht

Thijs van Dijk, aangesteld als coördinator van deze minor vanuit de HvA, vertelt over de indeling van de minor: “De eerste sprint van twee weken dient als een introductie van esports waarin studenten intens samen moeten werken om een eigen esportsteam op te zetten. De tweede sprint gaat in op de marketingkant van esports waarin vragen aan bod komen als: ‘wat maakt jouw team uniek?’ en ‘waarom zouden sponsors jouw team moeten kiezen?’

“De derde sprint gaat in op videoproductie en livestreaming, natuurlijk een vitaal onderdeel van esports. De studenten moeten hiervoor een video creëren met bijpassend audiocommentaar. In de vierde sprint gaat een aantal vaste bedrijfspartners van de H20 Esports Campus Amsterdam op locatie dieper in op de creative tech kant van esports. De sprint hierna gaat in op het organiseren van een esports-evenement.”

“In de vijfde sprint wordt er gekeken naar een samenkomst van traditionele sporten en esports en wat de grootste verschillen en overeenkomsten zijn tussen de twee onderwerpen. In de zesde sprint wordt er gekeken naar de toekomst van (e)sports en op wat voor manieren esports kan zorgen voor een betere, fysieke gezondheid. De laatste twee weken staan in het teken van The End Game, een evenement waarin de studenten alles wat zij geleerd hebben in de praktijk moeten uitvoeren.”

Tekst loopt door onder afbeelding


H20 esports campus

‘Alleen kan je niets, je moet het samen doen’

Founder Dirk Tuip van H20 Esports Campus is erg trots op de samenwerking: “Als kind droomde ik van een baan als gymdocent. Het is uiteindelijk sportmarketing geworden aan de HvA (Johan Cruyff Academy). Ik vind het mede daarom heel bijzonder dat ik nu met deze faculteiten in deze vorm mag samenwerken om deze minor ‘The Future of esports’ vorm te gaan geven. Voor zowel sport en bewegen als voor sportmarketing is esports en vormen van hybride sport een belangrijke trend en kans om op in te spelen.”

Vanaf september

Dit jaar vindt de online editie van de Hva Minorenmarkt op 10 & 11 maart plaats van 16:00 tot 18:00 uur. De minor Future of esports wordt door HvA coördinator Thijs van Dijk en door H20 founder Dirk Tuip gepresenteerd. De eerste studenten zullen in september aan de minor kunnen beginnen, op dit moment is de minor alleen te volgen voor HvA studenten. Het streven voor de toekomst is om deze minor ook open te stellen voor studenten van andere Hogescholen.

Afbeelding