Speelgoedwinkel Meneer de Uil gaat sluiten

Algemeen
Afbeelding
Meneer de Uil sluit de deuren. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Er gaat een mooie winkel verdwijnen uit het straatbeeld van Purmerend. Na veel wikken en wegen heeft Rienke van Schaick besloten om in de zomer van 2021 haar avontuur als eigenaresse van Speelgoedwinkel Meneer de Uil in de Breedstraat te beëindigen en de winkel voorgoed te sluiten.

“Ruim twaalf jaar geleden heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben Speelgoedwinkel Meneer de Uil begonnen”, vertelt ze. “Met hulp van mijn partner heb ik toen mijn droom kunnen verwezenlijken en heb ik met heel mijn hart en ziel een prachtige speelgoedwinkel kunnen neerzetten in het centrum van Purmerend.”

Trots op de winkel

Ze kijkt dan ook met trots terug op de afgelopen twaalf jaar. “Ik heb kunnen doen wat ik zo graag wilde doen, mensen adviseren tijdens hun zoektocht naar mooi en duurzaam speelgoed én kinderen blij maken met het mooiste speelgoed dat er is. Maar als zelfstandig ondernemer zit je nooit stil en moet je altijd vooruit blijven kijken om succesvol verder te kunnen. Het winkelgedrag van de consument heb ik in de afgelopen jaren sterk zien veranderen. Het aantal webshop bestellingen is toegenomen in tegenstelling tot het aantal bezoekers in de fysieke winkel.”

Niet leuker

Sinds corona zag ze de inkomsten van de winkel dalen en werd het plezier in het ondernemerschap er door alle beperkingen ook niet leuker op. Rienke: “Wil je door een opgelegde winkelsluiting nog inkomsten genereren, dan moet je heel creatief zijn en alles op alles zetten om als webwinkel goed gevonden te worden tussen alle andere webshops. Dat voelt vaak als een gevecht dat je niet gaat winnen en dat is niet iets wat bij mij past. Dat heeft voor mij dan ook de doorslag gegeven om te stoppen met Speelgoedwinkel Meneer de Uil.”

Verdriet

“Het doet mij verdriet dat deze mooie winkel, die zeker bijdraagt aan een uniek winkelhart van Purmerend, zal verdwijnen uit het straatbeeld. Voordat het zover is probeer ik de komende maanden nog zo veel mogelijk mensen blij te maken met het mooiste speelgoed, zodat iedereen uiteindelijk met een glimlach terug kan denken aan Speelgoedwinkel Meneer de Uil”, besluit Rienke.