Aanmelden voor tweede sessie Netwerk Purmerend is gestart

Algemeen
Afbeelding
Evaline Allijn en Nancy Burrie. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Na de herstart van het ondernemersnetwerk Netwerk Purmerend begin dit jaar, zit de flow er aardig in. Veel positieve reacties op de eerste meeting over online marketing, een gestaag groeiend ledental en de tweede online meeting voor de deur op 13 april. Onderwerp van gesprek is dit keer crypto currency, oftewel de rol die digitaal geld speelt en gaat spelen, ook in het ondernemerschap.

“We hebben erg veel positieve reacties gehad na de eerste meeting”, vertelt Evaline Allijn, samen met Nancy Burrie de drijvende kracht achter Netwerk Purmerend. “Vooral over de expertise van onze spreker en het onderwerp. Wij zoeken onderwerpen die iedereen aanspreken, zowel startende als gevestigde ondernemers. En dat is belangrijk, want ons doel is primair dat de ondernemers connectie vinden met elkaar, het gevoel krijgen dat je juist in coronatijd iets aan elkaar hebt. Netwerk Purmerend is voor én door ondernemers en voor actievelingen uit het bedrijfsleven.”

Toekomst met crypto currency

In de eerste meeting werd online zichtbaarheid behandeld. Evaline: “Met de centrale vraag: hoe zorg je dat de mensen je zien nu iedereen gezien wil worden online? De expert die daarover vertelde gaf iedereen, of ze daar nu zelf veel of weinig ervaring in hadden, een andere kijk op de marketing. Voor de tweede meeting hebben we gekozen voor de crypto currency, waarvan bitcoins de bekendste is. We geloven namelijk ook in een stukje persoonlijke ontwikkeling en veel mensen ervaren digitaal geld als een onbekende wereld voor insiders. Maar toch heeft dit wel de toekomst. Het is heel interessant wat daarin gebeurt, en het is handig als je weet hoe je daar in kunt stappen. We willen die wereld eigenlijk opentrekken. Onze spreker weet hier alles van, hij geeft een presentatie en beantwoordt daarna de vragen. Kennis delen, en samen leren dus.”

Break out rooms

Na de presentatie splitsen de deelnemers zich weer op in kleine ‘break out rooms’. “In het plenaire deel houden twee ondernemers een korte pitch, maar in de break out rooms kunnen alle deelnemers zichzelf voorstellen, zodat er ook dat stuk netwerken is. Daarna gaan ze per room in discussie waaruit weer vragen komen over het onderwerp. Deze vragen worden later plenair behandeld. Anderhalve week later ontvangen alle deelnemers hiervan de uitwerking in een paper, zodat ze alles rustig kunnen nalezen. Wij willen dat mensen iets concreets uit de meetings halen, en dat deze prikkelen tot een volgende stap.”

Online en fysiek

Het doel is vier tot zes keer per jaar een online meeting te plannen, maar zodra het weer mag ook fysieke bijeenkomsten te organiseren. “We willen dit eerste jaar vooral kijken wat wel en wat niet werkt”, geeft Evaline aan. “Het is een soort proefdraaien, nog zonder vastomlijnde plannen. Daarna brengen we een duidelijker structuur aan. We willen het natuurlijk wel professioneel aanpakken en we hebben een flinke ambitie!”

Aanmelden?

Aanmelden voor de (gratis) meeting van 13 april kan via netwerkpurmerend@gmail.com o.v.v. naam, bedrijfsnaam en het aantal deelnemende personen. De aanvang is 19.30 uur. De meeting duurt een kleine twee uur. Het aantal plaatsen is beperkt, dus met ruim 1400 leden; vol is vol.

Het is ook handig om lid te worden van de Linkedin-groep Netwerk Purmerend, voor updates omtrent de meetings en het in contact komen met de andere leden.

Afbeelding