Insectenhotel in Heemtuin is er klaar voor

Algemeen
Afbeelding
Een fantastisch project; het insectenhotel in Heemtuin de Dwasgouw. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Eindelijk is het zover: het insectenhotel in Heemtuin de Dwarsgouw is klaar. Het hotel is 2,4 meter lang en 2 meter hoog en voorzien van een dak met dakpannen. Om ook de zandbijen terwille te zijn is bij het hotel een zandbak gemaakt die voor een deel bestraat is. Naast het hotel ligt nog een berg zand. Rond het hotel zijn verschillende planten neergezet om de bijen en hun nakomelingen van voedsel te voorzien.

Afgelopen winter hebben leden van de Insecten en Spinnen werkgroep van het IVN Waterland samen met leden van de Heemtuin werkgroep het insectenhotel gebouwd. Via de Waterlandse uitdaging en Prins Houthandel werden de materialen voor de bouw verkregen. Daarnaast zijn door verschillende mensen de materialen geleverd waar de wilde bijen hun broedcellen in kunnen maken. 

Elke derde zondag in de maand te bekijken

Alleen een hotel is niet genoeg, de bijen moeten in de buurt ook voedsel kunnen vinden. Het hotel staat op een eiland om een beetje rust te creëren. Iedere derde zondag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur wordt er een brug naar het eiland gelegd zodat iedereen het hotel kan komen bekijken. Er zijn dan gidsen van het IVN aanwezig om uitleg te geven.

Nationale bijentelling op 17 en 18 april

Op 17 en 18 april is de nationale bijentelling. Iedereen die dat wil kan dan bijen tellen in zijn eigen achtertuin. Voor meer informatie kijk op www.nationalebijentelling.nl. Op 18 april van 14.00 tot 16.00 uur kan het insectenhotel in de heemtuin bekeken worden. Er wordt dan ook een bijentelling gehouden. Houd wel de geldende coronaregels in acht. 

Heemtuin de Dwarsgouw ligt aan het Trimpad in Purmerend. Voor meer informatie jan@fotodigitaalonline.com