Actrice Joan Nederlof geeft Masterclass aan leden Flexibel

Algemeen
Een compilatie van de repetities van Flexibel.
Een compilatie van de repetities van Flexibel. ((Foto: aangeleverd))

PURMEREND - Zondag 11 april geeft actrice Joan Nederlof bij Cultuurhuis Wherelant een masterclass aan de acteurs van Theatergroep Flexibel. Zij zijn uitgekozen om mee te doen aan de Special Theater Eenakter Road Show 2020/2021.

De Road Show is een initiatief van Stichting Special Arts om actieve theaterbeoefening door mensen met een beperking te stimuleren en meer zichtbaarheid van deze doelgroep binnen de reguliere theaterwereld te creëren. De eenakter die Theatergroep Flexibel gaat opvoeren draagt de titel ‘Feest in huize Klivia’.

Artistiek leider Henriette ter Riet vertelt hierover: “Theater houdt je een spiegel voor en humor helpt relativeren. Met theater kun je de wereld om je heen beter leren begrijpen. Dat doet onze eenakter. We praten over wat ‘Tante Corona’ met je doet en spelen die situaties op de speelvloer uit. Voor de meeste acteurs is dit een goede uitlaatklep. Flexibel laat in dit stuk veerkracht zien. Zij willen een beetje hoop geven want gedeelde smart is halve smart. Maar het thema is ook groter: hoe ga je om met tegenslag in je leven? Eigen emoties krijgen een plekje op de toneelvloer en in de interactie met het publiek. Het is heel bijzonder dat we mee mogen doen aan dit project en voor de acteurs is het een grote eer dat actrice Joan Nederlof met hen komt werken.”

De acteurs van theatergroep Flexibel repeteren wekelijks bij Cultuurhuis Wherelant.