Infopunt Wheermolen in Makado opent deuren

Algemeen
Het infopunt is in het Makado gevestigd, tegenover Deen.
Het infopunt is in het Makado gevestigd, tegenover Deen. (Foto: Intermaris)

PURMEREND - Het is zover! Het infopunt in Wheermolen kan op afspraak open. Heb jij vragen over de ontwikkeling van de wijk? Wil je in gesprek gaan met de gemeente of Intermaris, of een van onze andere partners? Maak dan een afspraak via wijwheermolen.nl

Het Infopunt Wheermolen is helemaal ingericht. Zelfs van buiten ziet het er top uit: op de ramen staan grote logo’s van Wij Wheermolen. Vanaf nu kunt u op afspraak langskomen. De medewerkers hopen natuurlijk dat ze snel helemaal open mogen. U bent dan welkom van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur.

Het Infopunt Wheermolen ligt centraal in de wijk en fungeert als een bindende factor tussen wijkbewoners, zorginstantie en andere organisaties in de wijk. Het dient als centrale plek voor uitdragen van de plannen die Intermaris en gemeente Purmerend gezamenlijk uitvoeren in de komende 10-15 jaar voor vernieuwing van de wijk.

Het infopunt is de informele werk- en ontmoetingsplek voor het delen van informatie. Ook biedt het ruimte om in gesprek te gaan met bewoners, gemeente, woningcorporatie en andere betrokken partijen. Daarnaast wordt er onderling overlegd tussen deze betrokken partijen en worden plannen afgestemd en aangepast waar nodig.

In gesprek

Niet alleen de ontwikkeling van de wijk, maar ook de actuele situatie betreffende de leefbaarheid en veiligheid in de wijk staat centraal. Ook zal het worden gebruikt als plek waar bewoners en organisaties terecht kunnen om zichzelf, elkaar en de wijk vooruit te helpen. En dat volgens de thema’s: gezellig, gezond en gemengd.

Bewoners kunnen zo met de betrokken instanties in gesprek gaan en ideeën delen. Dit kan in vergaderingen, presentaties en 1 op 1 gesprekken. Ook voor andere instanties als CLUP Welzijn, de wijkagent en Spurd Sport is het een ontmoetingsplek.

Vlog

Straks werken hier dagelijks medewerkers van de gemeente, Intermaris, CLUP Welzijn, Spurd Sport en de wijkagent. Wijkbewoner Orfeo maakte er eerder een vlog over.

Na de lockdown opent het Infopunt officieel. Het is een plek waar je straks terecht kunt met al je vragen over de projecten. U vindt het infopunt in het Makado (tegenover de ingang van Deen). Indien u vragen heeft stuur dan e-mail naar info@wijwheermolen.nl. Bellen kan naar 0299 45 20 30.