Sporting de Gors weer actief vanuit tent

Algemeen
De opbouw van de tent ging als een speer.
De opbouw van de tent ging als een speer. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Met man en macht is vorige week begonnen met de opbouw van een tent op het parkeerterrein van Sporting de Gors. Dit om het mogelijk te maken vanuit deze locatie en met inachtneming van de coronaregels in beperkte vorm te sporten. “We hebben er lang over nagedacht en uiteindelijk besloten de stoute schoenen aan te trekken. Ik geloof namelijk niet dat onze sportschool binnen twee weken open kan. En ik ga er niet langer op wachten, want op deze manier gaat mijn tent naar de kloten”, aldus eigenaar George Bruijnestein. 

Dat betekent dat een beperkt aantal leden van Sporting de Gors daadwerkelijk in de 250 vierkante meter grote tent aan de slag kan, maar nog veel meer leden de lessen via de app van Techno Gym kunnen volgen om thuis mee te doen. George: “In de tent kunnen we in vier groepjes van vier werken. Dat is in ieder geval iets. In combinatie met de app proberen we op deze manier toch naar onze klanten toe te komen.”

Sporting de Gors bouwde eerder tijdens de coronaperiode ook een tent op. Het verschil met de huidige tent is dat er nu een ondervloer is aangelegd. “Destijds stond de tent op de straat. Het gevolg was dat het op dagen dat het regende water naar binnen kwam. Om dat tegen te gaan hebben we nu maar voor een ondervloer gekozen.”

Bruijnestein heeft bij de opbouw hulp gehad van familie, vrienden en bekenden. “Ik belde zeven basketbalvrienden op en allemaal stonden ze binnen no time voor de deur. Dat gold ook voor onze mensen, familie en bekenden. Echt heel lief”, zegt George.

Een tegenvaller van jewelste was dat er bij de vergunning een notitie was bijgevoegd over betaling van tussen de 2.500 en 2.800 euro aan precariorechten. “Ik heb goede hoop dat dit alsnog van tafel gaat, want ik vind dit van de zotte. We zijn nu 38 jaar bezig om van Sporting de Gors een mooi en gezond bedrijf te maken. Dat is super gelukt, maar nu staat het water ons tot aan de lippen. En dan wil de gemeente in deze coronatijd nog even bijna drieduizend euro aan precariorechten heffen. Ik heb hier echt geen woorden voor.”