Afdelingsvoorzitter horeca realistisch over niet openen terrassen

Algemeen
De horeca heeft al verschillende keren aangetoond dat beperkingen ook volop kansen bieden.
De horeca heeft al verschillende keren aangetoond dat beperkingen ook volop kansen bieden. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND/BEEMSTER - “Het is helemaal niet realistisch om alleen de terrassen open te gooien. Waar moet je heen als je net ëen biefstuk zit te eten en het gaat regenen? Dan kan je toch geen kant op.” Dat zegt Arwin Versteijne, voorzitter van de afdeling Purmerend-Beemster van Koninklijke Horeca Nederland als reactie op de (opnieuw) terugtrekkende beweging van de regering om toch nog maar even te wachten met het openen van de buitenterrassen.

Ik denk dat op Koningsdag iedereen bij elkaar gaat kruipen om het te vieren

Versteijne memoreert dat het uitstel van de versoepelingen voor hem geen extra teleurstelling betekende. “Het is gewoonweg te kort door de bocht om te zeggen dat alleen de terrassen open mogen. Heel veel horecabedrijven hebben helemaal geen terras. En wat moet je dan met hen? Dat kan toch niet.”

Hij kan zich wel nog steeds gruwelijk ergeren aan de opstelling van de overheid ten aanzien van het openen van de horeca in z’n totaliteit. “Onze branche heeft aangetoond in staat te zijn om ondanks de beperkingen goed te kunnen werken. Zonder dat er sprake is van een toenemende mate van besmettingen. We hebben dat de vorige keer laten zien, maar de dames en heren in Den Haag weten het beter”, aldus Versteijne.

Hij houdt in de tussentijd zijn hart vast voor Koningsdag (27 april). Niet dat hij uitgaat van geweld, dat zeker niet. “Maar ik denk wel dat de mensen op die dag bij elkaar zullen kruipen en Koningsdag samen gaan vieren. Het afhalen en bezorgen zal die dag een extra boost krijgen. Dat zal niet lekker zijn om te handhaven.”