Lageveen krijgt steun fractievoorzitters

Algemeen
Bert Meulenberg (links) en Nico de Lange (rechts) zijn blij met de nieuwe lijsttrekker.
Bert Meulenberg (links) en Nico de Lange (rechts) zijn blij met de nieuwe lijsttrekker. ((Foto: Han Giskes))

PURMEREND/BEEMSTER - De fractievoorzitters Bert Meulenberg (Stadspartij) en Nico de Lange (Beemster Polder Partij) staan pal achter het lijsttrekkerschap van Coen Lageveen. De instemming van de Beemster Polder Partij is belangrijk gezien de intentieverklaring van beide partijen om richting de verkiezingen innig samen te gaan werken, om daarna verder te gaan als Stadspartij-BPP.

“Wij hebben het volste vertrouwen in Coen”, zegt Nico de Lange mede namens zijn collega Bert Meulenberg. De Lange en Meulenberg zijn sowieso nog tot 1 januari 2022 fractievoorzitter, maar zijn nog ongewis van de rollen die ze gaan vervullen nadat Purmerend en Beemster één gemeente worden. De Lange: “Wij brengen documenten als de dorpsvisie en het buitengebied over de brug (Beemsterbrug, red.), zodat de Beemsterlingen jaren kunnen profiteren.”

De Beemster Polder Partij (BPP) is in 1974 vanuit onvrede over de lokale politiek opgericht. De partij maakte in de achterliggende decennia een gestage groei door. De vrijages tussen de Stadsparti en BPP, die uiteindelijk leidde tot het ondertekenen van een samenwerkingsconvenant, zal niemand hebben verbaasd, omdat beide partijen een puur lokaal karakter hebben. “We hebben met meerdere partijen vooraf gesproken en dat waren allemaal goede gesprekken. Maar nu blijkt dat het dna van ons en dat van de mensen van de Stadspartij overeen kwam”, vertelt Nico de Lange.

Collega Bert Meulenberg van de Stadspartij is het eens met De Lange. “We hebben echt heel veel overeenkomsten. En ik moet ook eerlijk zeggen dat het gevoel alleen maar beter wordt. We houden gezamenlijk de fractieberaden en werkvergaderingen. De lijnen zijn kort. Er is veel vertrouwen en tenslotte helpt het ook dat beide partijen diepgeworteld in de samenleving zitten en snelle beslissers zijn.”

Dat de Stadspartij-BPP ook vertrouwen geniet in de Beemster bewijst de toename in ledental. “We groeien sowieso best gestaag en onder de nieuwe leden zitten veel Beemsterlingen”, aldus Meulenberg tot slot.