Overdenking en bloemen leggen bij twee monumenten

Algemeen
Sven Lekic en Kim Broekhuijsen van Trifolium leggen bloemen bij het monument aan de Jaagweg. Achter hen meester Dennis.
Sven Lekic en Kim Broekhuijsen van Trifolium leggen bloemen bij het monument aan de Jaagweg. Achter hen meester Dennis. (Foto: Piet Jonker)

PURMEREND - Evenals vorig jaar was er in het kader van de herdenking van 4 mei geen stille tocht. Evenmin gingen de herdenkingsbijeenkomsten op de Kaasmarkt en in de Nicolaaskerk niet door. In plaats daarvan had de herdenking -net als in 2020- een sober karakter en was een select gezelschap aanwezig om bloemen te leggen bij de monumenten op de Kaasmarkt en langs de Jaagweg.

De beelden waren te zien tijdens een speciale uitzending van RTV Purmerend. De kijkers thuis zagen en hoorden Gerda Hooijberg het gedicht ‘de vrijheid vieren’ uitspreken. Deze opnames waren vooraf opgenomen. Bij het leggen van de bloemen waren burgemeester Don Bijl, diens vrouw en de voorzitter van het 4- en 5 mei comité Purmerend, Dick Blokker, aanwezig. Bij het monument aan de Jaagweg legden Sven Lekic en Kim Broekhuijsen (beiden 11 jaar), leerlingen van oecumenische basisschool Trifolium, bloemen.

Burgemeester Don Bijl en zijn echtgenote met een krans op weg naar het monument aan de Jaagweg.
Don Bijl, zijn vrouw en op de achtergrond Dick Blokker houden stil bij het monument op de Kaasmarkt.