Elektrische Aiways U5 SUV bij Profile Frikkee

Partnerbijdrage
Jason Abeln van Aiways (links) en Örjan Frikkee bij een van de modellen. Vraag een proefrit aan bij Profile Frikkee.
Jason Abeln van Aiways (links) en Örjan Frikkee bij een van de modellen. Vraag een proefrit aan bij Profile Frikkee. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - De ontwikkelingen rondom elektrische auto’s volgen elkaar in snel tempo op. Met Tesla als absolute voorloper bracht en brengt elk zichzelf respecterend automerk een of meer elektrische varianten op de markt. Daarnaast zijn er nieuwe fabrikanten die in de nog bestaande ‘gaten’ duiken. Eén ervan is de in 2017 opgerichte Chinese autofabrikant Aiways, die voor de prijs van nog geen 40.000 euro een fraaie en hoogstaande SUV introduceert. De Aiways U5 is in twee varianten verkrijgbaar bij Profile Frikkee aan de Voltastraat in Purmerend.

We zijn veel meer dan alleen een bandenfirma

Misschien dat menigeen achter zijn oren krabt en zich afvraagt hoe het mogelijk is dat een vestiging van Profile zich aandient als verkooppunt van auto’s. Die eventuele vraag krijgt snel een antwoord als we het Örjan Frikkee, eigenaar van de Profile-vestigingen in Purmerend en Edam naar het hoe en waarom vragen. “We zitten middenin de transitie van brandstofauto’s naar elektrische voertuigen. En dan vooral elektrische auto’s met minder onderhoud. Daar willen wij in mee participeren, we willen er bijtijds bij zijn en inspelen op de consument. Bovendien laten we zien dat we niet alleen maar een autobandenfirma zijn. We zijn een compleet en vooruitstrevend autobedrijf met alles erop en eraan”, verduidelijkt Örjan Frikkee.

Niet over een nacht ijs

Aiways, dat wordt geleid door de voormalige CEO van Volvo, besloot vier jaar geleden om 8 miljard euro te pompen in de ontwikkeling van een elektrische auto. “Ze zijn zeker niet over een nacht ijs gegaan, hebben goed over alles nagedacht en doorontwikkeld en zijn uiteindelijk gekomen met de U5, een auto van hoogstaande Duitse technologie. Want Aiways heeft dan wel de basis in China, zij wisten dondersgoed welke kanalen ze moesten hebben om deze auto goed op de mark te zetten”, weet Frikkee.

Edge Mobility

Profile Frikkee is niet de enige Profile-vestiging waar Aiways probeert de U5 te lanceren. “Het is een pilotproject met negen vestigingen van Profile die als aftersales-partner fungeren. Bij Frikkee leidde dat tot een goed georganiseerd voortraject. Örjan Frikkee: “Twee jaar geleden zijn we met het zogeheten edge mobility concept begonnen. Dat betekent dat we met onze monteurs een opleidings- en technisch ondersteuningstraject zijn ingegaan. Het komt erop neer dat onze monteurs constant worden meegenomen in het proces en daardoor op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen. Dit proces staat inmiddels als een huis, want al onze mensen kunnen de klant haarfijn uitleggen wat er bij elektrisch rijden allemaal komt kijken. En onze apparatuur is in staat om alle eventuele problemen uit te lezen.”

Doorontwikkelen van het oude onderhoudsmodel stond aan de basis van de ambities die Profile Frikkee voor de toekomst heeft. Dat beperkt zich niet alleen tot het ‘brengen’ van de Aiways U5. Vernuftig is ook de ontwikkeling van een app waarop je in één oogopslag ziet welke reparaties eraan zitten te komen. Örjan Frikkee: “De app wordt door steeds meer autobedrijven geadopteerd. De klanten zijn razend enthousiast en dat is ook niet verwonderlijk. Want hoe vaak gebeurt het niet dat je je auto na een onderhoudsbeurt komt ophalen en doodschrikt van de rekening. Dat is met de app verleden tijd.”

Online regelen

Voor een proefrit en nadere informatie over de Aiways U5 kun je contact opnemen met Profile Frikkee, Voltastraat 2 in Purmerend. Het telefoonnummer is 0299 82 00 16. Zowel een proefrit aanvragen als de aankoop van een van de Aiways modellen kan online geregeld worden.

[