Binnenkort verhuizen? Zo bereid je goed voor!

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Erda Estremera - Unsplash )

Of je nu naar één straat verderop gaat verhuizen of van de grote stad naar het platteland, verhuizen is hoe dan ook een behoorlijk intensieve klus. Een goede voorbereiding is dan ook vereist om het soepeltjes te laten verlopen. 

1. Zorg voor verhuisdozen 

Voor je begint met inpakken heb je natuurlijk verhuisdozen nodig. Deze kun je kopen in de winkel, maar ook huren, of voor een klein prijsje of zelfs gratis van iemand overnemen. 

  1. 2. Begin op tijd met inpakken 

Misschien ben je vooral nog druk met klussen, dingen regelen en meubels bestellen, maar… vergeet ook vooral niet je oude inboedel. Het is aan te raden ongeveer een maand van tevoren te beginnen met inpakken. Uiteraard nog niet de spullen die je de komende weken nog denkt te gebruiken, maar spullen als seizoenskleding, fotoboeken, koffers en boeken. 

  1. 3. Zoek je spullen uit

Ook is het handig om een maand van tevoren je spullen uit te zoeken, om te voorkomen dat je alles klakkeloos meeneemt of weggooit (zonde) terwijl dat misschien helemaal niet nodig is. De afgelopen jaren heb je waarschijnlijk een hoop spullen verzameld die je eigenlijk helemaal niet (meer) gebruikt. Als je hier van tevoren even rustig de tijd voor neemt kun je deze spullen nog mooi verkopen via Marktplaats of naar de kringloopwinkel brengen. 

  1. 4. Regel alvast een verhuisbedrijf

Hoewel je misschien nog niet klaar bent voor de daadwerkelijke verhuisdag is het wel verstandig om hier alvast over na te denken. Schakel je vrienden en een aanhangwagen in, of regel (tijdig!) een verhuisbedrijf én vergelijk meerdere offertjes. Verhuisbedrijven hebben het momenteel ontzettend druk, dus wacht hier vooral niet te lang mee. Ga je van of naar Amsterdam verhuizen? Bekijk dit verhuisbedrijf Amsterdam-overzicht voor een aantal betrouwbare verhuis specialisten, inclusief reviews!

  1. 5. Een koffer of doos voor de eerste week 

Hoewel je misschien al uitkijkt naar het moment dat je ‘over’ bent, wil dat nog niet zeggen dat alles gelijk uitgepakt en aan kant is. Daarom is het handig om van tevoren alvast een koffer of verhuisdoos in te pakken met de spullen die je tijdens en vlak na de verhuizing nodig gaat hebben. Denk aan kleding, toiletspullen, bepaalde kookgerei enzovoort. Want als je in je nieuwe huis midden tussen de verhuisdozen zit heb je écht geen zin om tussen alle dozen naar je benodigde spullen te gaan zoeken!

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media).