PSG-scholen niet volledig open

Algemeen
Afbeelding
(Foto: RodiMedia/NV)

PURMEREND - Niet alle scholen zijn per 7 juni weer volledig geopend, waaronder ook de Purmerendse ScholenGroep. Deze opent pas na de zomervakantie weer de schooldeuren voor alle leerlingen tegelijk.

Op de website meldt PSG dat de scholengroep al in mei de ouders had laten weten dat zij niet kozen voor volledige opening. “Omdat we ons realiseren dat het om een zorgvuldige afweging van verschillende belangen gaat, hebben wij nogmaals overwogen of wij een juiste beslissing hebben genomen. Na beraad met diverse betrokkenen blijft de PSG achter haar eerder genomen besluit staan. De PSG-scholen houden zich tot aan de zomervakantie aan de huidige lesroosters, waarbij de leerlingen allemaal regelmatig naar school komen, maar niet allemaal tegelijk.”

Na gesprekken met ouders, alle schoolleiders, de centrale medezeggenschapsraad, de gemeente en met de schoolinspectie bleek de mening van de medewerkers van doorslaggevend belang. “Onder alle medewerkers, directie, docenten en onderwijsondersteunend personeel is een poll gehouden. Daaruit bleek dat 89% van de medewerkers het geen goed idee vindt om de scholen weer voor alle leerlingen tegelijk open te stellen.”

De volledige onderbouwing van dit besluit is te lezen op psg.nl.