Historisch Purmerend pakt uit met jubileumboek

Algemeen
De boeken zijn binnen. Van links naar rechts Wouter van Waardt (projectleider), Gerard Schotsman, Thom Schreuder, Peter Knook (dagelijks bestuur VHP) en Tineke Abercrombie (voorzitter jubileumwerkgroep).
De boeken zijn binnen. Van links naar rechts Wouter van Waardt (projectleider), Gerard Schotsman, Thom Schreuder, Peter Knook (dagelijks bestuur VHP) en Tineke Abercrombie (voorzitter jubileumwerkgroep). ((Foto: Margreet Schotsman))

PURMEREND - Afgelopen maandag zijn door Drukkerij Rijser 600 exemplaren van het jubileumboek Waar Woon Je? Purmerend 1945-2020 afgeleverd bij het VHP huis aan de Kanaaldijk.

Het jubileumjaar krijgt dan nog meer feestelijke randjes. De leden van de vereniging werden in maart al verrast met een mooi kleurboek van aansprekende gebouwen in Purmerend. Zij hebben ook massaal ingetekend op het jubileumboek. Voor elke Purmerender is dit boek een verbinding van het verleden naar het heden; wat was, wat kwam en wat ging.

Het boek poogt inzicht te geven in alle veranderingen sinds de Tweede Wereldoorlog. Veranderingen die niet stoppen met de uitgave van dit boek, om de doodeenvoudige reden dat veranderingen elke dag plaats vinden. Een opmaat naar de toekomst dus. En VHP zal ook in die toekomst de vinger aan de pols houden als het gaat om erfgoed, beeldbepalende gebouwen of plekken – geschiedenis moet tastbaar en levend blijven.

Na de uitreiking van het eerste exemplaar aan burgemeester Bijl en wethouder Tijmstra zal het boek vanaf 23 juni in de boekhandels en Museumwinkel verkrijgbaar zijn. Op zaterdag 26 juni staat het VHP huis open voor leden van VHP die hun bestelde boeken kunnen halen.

Het boek kost € 19,95. Meer informatie over het jubileumboek en de VHP vindt u op de website www.vereniginghistorischpurmerend.nl Een mail sturen kan ook, naar secretaris@vereniginghistorischpurmerend.nl