Sonja Riesebosch laat je Beemster pas écht beleven

Algemeen
De elektrische scooters vinden gretig aftrek.
De elektrische scooters vinden gretig aftrek. ((Foto: VISIT Beemster))

BEEMSTER/REGIO - Beleef de Beemster is de treffende naam van de onderneming die Sonja Riesebosch startte pal voordat corona de wereld op z’n kop zette. Nu het virus flink op z’n retour is kan de geboren en getogen Beemsterlinge pas echt goed gas geven om haar bedrijf tot volle bloei te laten komen. Reken maar dat ze er alles aan doet om groepen enthousiast te maken met leuke, interessante en op maat gesneden arrangementen in UNESCO Werelderfgoed de Beemster. Dit doet ze in nauwe samenwerking met VISIT Beemster.

“Ik had niet de meest succesvolle start”, steekt Sonja Riesebosch van wal. “Maar ja, dat weet je natuurlijk nooit van tevoren. Ik bekijk het maar zo: het afgelopen jaar is wel een mooie periode geweest om me rustig op alles voor te bereiden, mooie arrangementen te bedenken en goed te overleggen met VISIT Beemster en de bij hun aangesloten bedrijven.”

Vaste baan

Riesebosch, die naast haar werkzaamheden voor Beleef de Beemster een vaste baan heeft, was als vrijwilliger betrokken bij het Bezoekerscentrum in de Beemster toen er bij haar ideeën opborrelden om een eigen bedrijfje te beginnen dat groepsarrangementen organiseert. Een gesprek met Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster wakkerde het enthousiasme alleen nog maar meer aan.

Mooie kans

“Ik zag meteen een mooie kans voor een bedrijfje waarin je je eigen ideeën en plannen kan bedenken en uitvoeren. Het leuke van dit concept is dat alles in samenwerking en goed overleg met de aangesloten bedrijven in de Beemster gaat.”

In het afgelopen coronajaar heeft Beleef de Beemster wel degelijk een aantal arrangementen kunnen aanbieden, onder andere rond Vaderdag. “De Twizy’s (de kleine elektrische auto, red) en de elektrische scooters konden coronaproof worden ingezet en daar is ook best wel vaak gebruik van gemaakt. De overige arrangementen hebben we niet of nauwelijks kunnen organiseren, al gaf de afgelopen meivakantie wel een piek te zien. En de Tulpenroute in combinatie met de Twizy’s was een groot succes”, vertelt Sonja.

Enthousiast

Sinds kort begint het goed te lopen. “Ik kan duidelijk merken dat mensen, nu de coronaregels steeds soepeler worden, graag weer iets leuks willen doen. Ik krijg de laatste tijd veel aanvragen via e-mail en telefonisch. Daar word ik zó enthousiast van.”

Voor de komende maanden heeft Beleef de Beemster enkele nieuwe arrangementen aan te bieden. Zoals een route door het Land van Leeghwater met een Twizy of een scooter in het kader van Ode aan het Landschap, binnen het thema Fluisterende molens. Daarnaast zit Sonja ernstig te denken aan zomerse tochten per fluisterboot in combinatie met een route door de Beemster met een Twizy of scooter. “Dat is een wens van me, of het gaat lukken is nog de vraag. Maar ik denk dat de mensen het hartstikke leuk zullen vinden.” En wat te denken van het nieuwe fenomeen ‘Fiets-suppen’ bij Fort Spijkerboor in combinatie met een lekkere BBQ!

Beleef de Beemster gaat nu pas echt los! Sonja heeft er alle vertrouwen in dat de stap die ze vorig jaar heeft genomen, een mooi en lang vervolg krijgt. “Ik ga er de komende jaren alles aan doen om het bedrijfje te laten slagen. Daarna zien we wel weer verder.”

Wil je met een groep collega’s, vrienden of tijdens een familieweekend de Beemster ervaren en beleven, dan is een e-mail of telefoontje naar Sonja voldoende om haar enthousiast te maken in het samenstellen van een arrangement op maat.

Informatie en inspiratie

Sonja Riesebosch is telefonisch bereikbaar op 06 27153288. Het e-mailadres is info@beleefdebeemster.nl Voor meer informatie en ter inspiratie van wat er allemaal mogelijk is in de Beemster en omgeving, kijk op www.beleefdebeemster.nl

Sonja Riesebosch.