Mee-Doen start weer met zwemmen voor mindervaliden

Algemeen
Het zwembad van het centrum in Amsterdam-Noord heeft alle faciliteiten.
Het zwembad van het centrum in Amsterdam-Noord heeft alle faciliteiten. ((Foto: aangeleverd))

PURMEREND - Stichting Mee-Doen Purmerend start in juli weer met zwemmen voor senioren. Dit in nauwe samenwerking met Stichting Friendship Sports Centre in Amsterdam Noord. In het multifunctionele bad van het sportcentrum worden de zwemlessen gegeven. Hiermee pakt voorzitter/oprichter Maria Deen de draad na het uitbreken van de coronapandemie voor dit onderdeel weer op. In november 2019 werd het zwemmen voor het eerst gehouden.

“Het zwembad van de het Friendshop Sport Centre is uitermate geschikt gemaakt voor mindervaliden en mensen die wat moeilijk ter been zijn. Het beschikt over alle faciliteiten die het zwemmen voor deze doelgroep goed mogelijk maakt. Daarnaast heeft het water een heerlijke temperatuur van 32 graden”, vertelt Maria Deen.

Maria is dolblij dat de activiteit weer doorgang kan vinden. Dat hoort ze ook van verschillende kanten. Misschien is dit het beste te illustreren aan de hand van het voorbeeld van de heer Eggers, een bewoner van de afdeling Rozenhof in Molentocht. Hij is dol op zwemmen maar geheel afhankelijk van hulp. Meneer kan zelf niets meer, ook niet praten. Maar als hij in het water ligt, kan hij weer zwemmen. Je houdt het niet voor mogelijk.

“Zijn kleindochter Lejonie heeft met vrienden en vriendinnen geld opgehaald voor haar opa en dat leverde 300 euro op. Het geld heeft ze gestort op de rekening van onze stichting en is bedoeld voor haaroOpa .Dat is toch wel aandoenlijk. Maar het geeft goed aan hoe belangrijk zwemmen voor deze mensen is”, aldus Maria Deen.

Belangstellenden voor de zwemactiviteit kunnen bellen met Maria via nummer 06 10 50 36 40. Een mail sturen kan ook, naar stichting-mee-doen-purmerend@hotmail.com). Een andere mogelijkheid is het contactformulier op de website in te vullen. Indien iemand graag wil deelnemen maar zich niet zelfstandig kan verkleden, dan is het gewenst dat de deelnemer zelf een begeleider meeneemt om te helpen. Overleg dit even bij de aanmelding met Maria Deen.

Voor meer informatie over de stichting kijk op https://www.stichting-mee-doen-purmerend.nl/