Vrienden bezorgen ouderen weer nieuwe haring

Algemeen
Activiteitenbegeleidster Lisette Muts van Novawhere neemt de tonnetjes haring in ontvangst van Frits Dix (midden) en  Co Boots van Vrienden voor Purmerend.
Activiteitenbegeleidster Lisette Muts van Novawhere neemt de tonnetjes haring in ontvangst van Frits Dix (midden) en Co Boots van Vrienden voor Purmerend. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Haring on Tour is een van de hoogtepunten op de jaarkalender van de Vrienden voor Purmerend. Pal na de komst van de nieuwe haring laat de groep ouderen in de verzorgingscentra in Purmerend en Beemster meeprofiteren van het ‘zilte goud’. Al ging het dezer dagen -evenals vorig jaar- met inachtneming van de maatregelen rondom corona.

Achtereenvolgens de bewoners van het Jaap van Praaghuis en Novawhere hebben de haring al ontvangen. De Rusthoeve en de 10 Gemeenten volgen woensdag. Donderdag en vrijdag worden nog tonnetjes haring afgeleverd bij de ingangen van Molentocht, De Viervorst, Middelwijck en Zuidland.

De groep organiseert alle activiteiten vanuit een sociale gedachte. “Goeie dingen doen, daar houden wij van. Daarom organiseren wij evenementen voor inwoners van Purmerend en de Beemster, omdat iedereen aandacht nodig heeft, zeker als het even tegen zit”, aldus Hans van Gelder van Vrienden voor Purmerend..

Om die reden past de Haring on Tour-actie de stichting als een warme jas.