Festival to Fight Cancer gaat niet door

Algemeen
Vorig jaar werd nabij de Medlkwegbrug de Swim to Fight Cancer gehouden. Met onder meer burgemeester Don Bijl (links).
Vorig jaar werd nabij de Medlkwegbrug de Swim to Fight Cancer gehouden. Met onder meer burgemeester Don Bijl (links). (Archieffoto: Han Giskes)

PURMEREND - Met sportieve en culturele activiteiten geld inzamelen voor kankeronderzoek. Dat was het doel van het Festival to Fight Cancer (F2FC), dat op zaterdag 28 augustus in Purmerend en Beemster zou worden gehouden. De organisatie is naar aanleiding van de ontwikkelingen van de besmettingscijfers en aanscherping van maatregelen tegen het coronavirus met de voorbereidingen gestopt en heeft het evenement geannuleerd.

We willen niet bijdragen aan het aantal besmettingen

De organisatie wil met het laten reizen van deelnemers en bezoekers naar en de activiteiten van het F2FC zelf op geen enkele manier bijdragen aan het aantal besmettingen en daarmee uiteindelijk ziekenhuisopnamen. De druk op de zorg heeft namelijk ook gevolgen voor de wachttijden voor behandeling van kankerpatiënten.

De organisatie Purmerend-Beemster Fight Cancer hoopt dat volgend jaar het F2FC mogelijk is. Woordvoerder Marika Pruis: “Het is heel jammer dat er dit jaar geen F2FC mogelijk is, maar wij vinden het niet verantwoord gezien de ontwikkelingen en maatregelen. We popelen om te beginnen met de organisatie van een evenement met culturele en sportieve activiteiten volgend jaar.”

Wie kankeronderzoek wil steunen kan een bijdrage overmaken via de landelijke website van Fight Cancer. Het gaat om onderzoeken naar bijvoorbeeld medicatie en behandelmethoden ter bestrijding van kanker. Het ingezamelde geld maakt uitbreiding en versnelling van onderzoeken naar behandeling van kanker mogelijk. De laatste decennia zijn er op basis van onderzoeken forse resultaten gerealiseerd waardoor kanker vaak niet meer dodelijk is.