Garagegrond klaargestoomd voor woningen

Algemeen
De palen zitten in de grond.
De palen zitten in de grond. ((Foto: Rodi Media/JB))

PURMEREND - De ontwikkeling en realisatie van het Wagenweggebied begint langzamerhand te vorderen. Bot Bouw is er bezig met het realiseren van 131 appartementen; 26 sociale huurappartementen en 105 vrije sector huurappartementen. In het plan komen verder 91 parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers van de vrije sector huurwoningen en 33 parkeerplaatsen in het openbaar gebied.

De sociale woningen worden door woningcorporatie Wooncompagnie in eigendom genomen en verhuurd. De 105 appartementen en de 91 bijbehorende parkeerplaatsen op het binnenterrein zijn aangekocht door Pensioenfonds Rail & OV ten behoeve van de verhuur in de vrije sector. In totaal zal Pensioenfonds Rail & OV 39 van deze woningen verhuren in de middenhuur. Om de doorstroom te bevorderen, krijgen huurders uit Purmerend die een sociale huurwoning achterlaten, voorrang bij inschrijving op deze middenhuur appartementen.

De projectlocatie bevindt zich tussen de Wagenweg, de Toon Dupuisstraat en de Lambertus Huisengastraat. Dit is de plek waar vroeger de autogarage van Jorritsma stond, met de daarachter gelegen grond. In het inrichtingsplan wordt de Lambertus Huisengastraat doorgetrokken tot aan de Wagenweg, waarbij de Wagenweg die evenwijdig loopt aan de Toon Dupuisstraat hernoemd wordt in de Gerrit Offermanstraat. De gemeente Purmerend legt de inrichting van het openbaar gebied aan.

De bouw is vorige maand begonnen met het aanbrengen van de heipalen. Verwacht wordt dat met een kleine 2 jaar de sociale en vrije sector huurwoningen overgedragen worden aan Wooncompagnie en Pensioenfonds Rail & OV voor verdere verhuur, waarmee het project een mooie aanvulling is op het hoognodige sociale en vrije sector huursegment in Purmerend.