Ontdek het Beemster land van Boertje Bram

Algemeen
Boertje Bram neemt je mee door het Beemster land.
Boertje Bram neemt je mee door het Beemster land. ((Foto: aangeleverd))

BEEMSTER - Grijp je kans en neem een kijkje op de boerderij van Boertje Bram op 7 en 8 augustus. Een wandeling via boerenerven voor jong en oud, tussen de graan- en aardappelvelden. Beleef, proef en ontdek de Beemster op een bijzondere manier. Bekijk de grote trekkers en luister naar het verhaal bij de producten. Ga op ontdekkingstocht door de stal en het doolhof in het maisveld. Proef ook de eerste Beemster Valery: Vers van het land. 

Beleef, proef en ontdek de Beemster

Er is een doolhof van grote aardappelkisten en een mooie film waarin je ziet waarom Boertje Bram zo trots is op de Beemster en zijn familiebedrijf. Hoe het werk vroeger ging en nu gedaan wordt, en wat ervoor nodig is om in de toekomst met behulp van duurzame energie en slimme moderne oplossingen, zo efficiënt mogelijk gezond voedsel te blijven produceren. Onderweg proef je de heerlijke streekproducten die de Beemster rijk is. Zoals verse Beemster Friet gebakken door de CasKar en proef ook de eerste Beemster Valery, vers van het land.

 Alles inbegrepen

De grote machines staan buiten te pronken en je leert waarvoor je ze gebruikt. Je ziet hoe aardappels onder de grond groeien. Na een spannende tocht door de mais eindigt de route op het erf bij buurboer Dick, waar je langs de kalfjes terugloopt naar de weg, en de tocht ten einde is. Een belevenis om nooit meer te vergeten.

Informatie

De wandeling is ongeveer 2 kilometer en het duurt ongeveer 2 uur. Er wordt gewerkt met tijdblokken vanaf 12.00 uur met maximaal 50 personen per tijdblok. 

Kinderen tot 4 jaar zijn gratis (*kaart wel verplicht), kinderen van 4 t/m 12 jaar € 5,00, vanaf 13 jaar € 15,00.

De prijzen zijn inclusief hapjes. Kaarten zijn verkrijgbaar via de webshop van www.visitbeemster.nl/shop/

Startlocatie: Bij Boertje Bram (Beemster Valery), Jisperweg 8, 1463 ND Noordbeemster

Boertje Bram

Het doel van Boertje Bram is om de beste producten te telen die je ooit hebt geproefd. En hij weet precies hoe hij dit moet doen. Met duurzame en milieuvriendelijke teelt en veel liefde en aandacht. Van de producten uit de klei tot de recepten die perfect aansluiten bij deze producten uit de schatkamer van de Beemster: jouw voedsel is zijn prioriteit. 

https://www.boertjebram.nl/wandeling

Afbeelding