Jo-jo parkeergedrag

Algemeen
Afbeelding
((Foto: blacksalmon - stock.adobe.com))

Het is in de periode van 1 maart tot 1 november verboden een aanhanger, camper of caravan langer dan acht aaneengesloten dagen langs de weg te parkeren, wanneer deze niet voor deelname aan het verkeer gebruikt. De afdeling Handhaving van de gemeente ziet toe op de naleving van deze bepaling. Zo zijn de regels in onze stad.

Er zijn slimmeriken die de mazen van de wet feilloos kennen

Natuurlijk, het is soms een gedoe. Een caravan of camper voor de deur geeft sombere gezichten bij de buren. Wie wil er nu tegen zo’n witte muur aankijken? Acht dagen is dan toch echt wel het maximum. Er zijn echter van die slimmeriken die de mazen van de wet feilloos weten te vinden. Vooral een enkele camperbezitter blinkt daarin uit. Die weet natuurlijk dat je op de camperplaats aan het Bolwerk het voertuig voor slechts € 7,50 per etmaal mag parkeren. Weliswaar niet langer dan drie dagen. Na die drie dagen keer je gewoon weer terug naar de plek voor de eigen woning. Je hebt immers weer deelgenomen aan het verkeer en kunt dus vervolgens weer acht dagen voor de deur staan. En dat kun je oneindig vaak herhalen.

Bij het vaststellen van de regels zal de gemeente vast niet gedacht hebben aan de ‘Bolwerk-variant’. “Tom Poes, verzin een list”, zou heer Bommel gezegd hebben. Misschien moeten de gemeentelijke juristen er nog maar eens naar kijken. Acht aaneengesloten dagen langs de weg parkeren zou je kunnen uitbreiden met ‘acht aaneengesloten dagen per seizoen’ of iets dergelijks. Want dat jo-jo-camper-parkeren (acht dagen langs de weg en dan een paar dagen Bolwerk en weer terug naar de eigen straat) kan nooit de bedoeling zijn geweest. Bovendien vinden ‘echte camperaars’ op die manier nog moeilijker een plekje in Purmerend en dat scheelt toeristische omzet.