Beemster Food Week start met Smaak

Algemeen
Hét kookboek van Purmerend en Beemster
Hét kookboek van Purmerend en Beemster (Foto: aangeleverd)

BEEMSTER/PURMEREND Na maanden van voorbereiding wordt donderdag 7 oktober hét kookboek van Purmerend en Beemster ‘Smaak’ feestelijk onthuld bij Wijnimport Bart. Met de lancering van dit mooie kookboek zal Jaap Bond, bestuurslid van de Dutch Food Week, ook gelijk het startschot gegeven van de Beemster Food Week 2021. 

Het kookboek staat vol met de mooiste, lekkerste en typerende gerechten van de horecabedrijven uit Purmerend en Beemster. Deelnemende horecabedrijven kregen de mogelijkheid om zichzelf én een specifiek gerecht te presenteren. Hierbij kon men zelf bereidingswijze en ingrediënten inzake het gerecht aanleveren, waarbij een professionele fotograaf, een tekstschrijver en vormgever het boek tot een prachtig geheel hebben gemaakt. 

Het boek is vanaf 8 oktober voor € 19,95 te koop bij boekhandel Het Leesteken en de VVV in Purmerend. Ook kan het boek online worden besteld op kookboeksmaak.nl.

Beemster Food Week

Van 7 t/m 16 oktober staan tijdens de Beemster Food Week de (h)eerlijke Beemster streekproducten op verschillende manieren weer in de schijnwerpers. Ze zijn te vinden op de menukaart van diverse restaurants in Purmerend en Beemster. Een heerlijke manier om deze te ontdekken, te proeven en van te genieten.

Beemster Food Tour

Daarnaast is er op zaterdag 9 en zondag 10 oktober de Beemster Food Tour. Bij aankoop van deze ‘Tour’ voor € 65,- ontvang je een duurzame boodschappentas en digitale route die je langs diverse deelnemende Beemster bedrijven brengt. Op het einde van de tour heb je een tas vol met Beemster verrassende lekkernijen, zoals pompoen en verse melk van de tap. De ‘Tour’ is verkrijgbaar via www.visitbeemster.nl/shop/. 

Zie de website van Visit Beemster voor de deelnemende restaurants.